Categories: Actualitate

Sezonul de rafting pe Jiu începe mai devreme

Maximilian Gânju

Primele ambarcaţiuni vor fi lansate la apă mai repede cu jumătate de lună decât ar fi fost normal, sezonul de rafting pe Jiu fiind deschis de săptămâna viitoare. Organizatorii acestor „expediţii” spun că primăvara timpurie şi râul învolburat garantează aventura.

Tarif redus pentru o zi de aventură
Pe 29 martie, amatorii de senzaţii tari vor putea lua startul la prima escapadă pe Jiu din acest sezon, care se anunţă mai lung decât în anii anteriori. „Din moment ce primăvara a venit mai devreme decât ne aşteptam, ne-am hotărât şi noi să facem rafting mai devreme pe apele învolburate ale Jiului.
Astfel, în data de 29 martie 2014, aşteptăm amatorii la deschiderea sezonului de rafting pe Jiu, râul cel mai bun pentru rafting din ţară. Şi, pentru că este prima dată, ne-am gândit şi la reduceri”, susţin organizatorii expediţiilor. Mai exact, preţul pentru o zi de aventură, pentru un pasionat de rafting, este de 186 de lei. Sezonul de rafting pe Jiu a fost deschis anul trecut abia în luna mai, din cauza vremii capricioase.

Jiul, râul cel mai sălbatic din ţară
Fiecare sfârşit de săptămână este un bun prilej pentru zeci de tineri, în special din Bucureşti, Deva, Cluj ori Timişoara, de a încerca senzaţii tari pe unul din cele mai sălbatice râuri din România. Pasionaţii de rafting iau la propriu cu asalt râul Jiu, pe segmentul învolburat dintre Polatişte-Petroşani şi până la Lainici, în judeţul Gorj, iar amatorii de senzaţii tari se bucură pe o distanţă de circa 25 de kilometri de un nivel crescut de adrenalină. Turiştii au posibilitatea de a face coborâre în paralel cu două bărci, se pot organiza întreceri, bătălii navale şi recuperări de obiecte din apă, dar şi rafting nocturn. Amatorii primesc echipament performant, instructori specializaţi, astfel încât viaţa să nu le fie pusă în pericol. Defileul are cel mai ridicat grad de dificultate din România în ceea ce priveşte practicarea acestui sport, iar pe traseul de 25 de kilometri sunt peste 80 de cascade, viteza apei atinge, pe alocuri, 35-40 de kilometri la oră, iar adâncimea variază de la 15 metri până la câţiva zeci de centimetri, acolo unde râul este mai lat.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

12 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

12 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

12 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

12 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

12 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

12 ore ago