Categories: ActualitateFlash

S-a dat startul la rafting pe Jiu

Maximilian Gânju

Zeci de tineri iau cu asalt Defileul Jiului pentru a practica sporturi extreme începând cu rafting şi până la întreceri de escaladă.

Sezonul de rafting pe Jiu a fost deschis anul acesta mai târziu din cauza vremii capricioase din aprilie, însă, luna aceasta a adus veşti bune pentru pasionaţii acestui sport. De două weekend-uri încoace, temerarii îşi lansează bărcile în apele învolburate ale Jiului. Fiecare sfârşit de săptămână este un bun prilej pentru zeci de tineri, în special din Bucureşti, Deva, Cluj ori Timişoara, de a încerca senzaţii tari pe unul din cele mai sălbatice râuri din România. Pasionaţii de rafting iau la propriu cu asalt râul Jiu, segmentul învolburat dintre Polatişte-Petroşani şi până la Lainici-Gorj, iar amatorii de senzaţii tari se bucură pe o distanţă de circa 25 de kilometri de un nivel crescut de adrenalină. Spun că o tură prin şicanele dintre versanţii defileului nu poate fi comparată cu nimic altceva. Acest sport este la îndemâna oricui şi costurile nu sunt exagerate. „Nu mai ai nevoie de nimic, pentru că după o tură te îmbeţi de la atâta adrenalină”, spune Florin, amator de rafting. Turiştii au posibilitatea de a face coborâre în paralel cu 2 bărci, se pot organiza întreceri, bătălii navale şi recuperări de obiecte din apă, dar şi rafting nocturn. Amatorii primesc echipament performant, instructori specializaţi, astfel încât viaţa să nu le fie pusă în pericol.
Defileul Jiului este considerat de cunoscători drept cea mai potrivită zonă din ţară unde se poate practica raftingul. Râul Jiu învolburat, cu zeci de cascade, este un punct de atracţie pentru turiştii aflaţi în căutarea unui surplus de adrenalină, dar şi al spiritului de echipă, fără de care practicarea acestui sport extrem nu ar fi posibilă. Defileul are cel mai ridicat grad de dificultate din România în ceea ce priveşte practicarea acestui sport, iar pe traseul de 25 de kilometri sunt peste 80 de cascade, viteza apei atinge, pe alocuri, 35-40 de kilometri la oră, iar adâncimea variază de la 15 metri până la câţiva zeci de centimetri, acolo unde râul este mai lat. doritorii trebuie să aibă cel puţin 18 ani, în caz contrar fiind obligatoriu ca minorii să fie însoţiţi de părinţi, ei fiind cei care îşi asumă responsabilitatea pentru excursie.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

9 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

9 ore ago