Categories: Sport

„Sar” spre promovare sub bagheta „Cangurului”

Ciprian Marinuţ

Romulus Gabor (foto), fostul jucător de legendă al Corvinului, a ajuns la un acord de principiu cu finanţatoarea FC Hunedoara, Alina State, pentru preluarea conducerii tehnice a echipei. Antrenorul va discuta azi cu jucătorii şi secundul Petre Clep, iar după meciul de vineri de la Reşiţa, va trece efectiv la treabă, dacă negocierile cu oficialii vor decurge favorabil. Obiectivul celui poreclit „Cangurul” va fi lupta până la capăt pentru promovare sau măcar câştigarea meciurilor rămase de disputat.
Acord de principiu
Misiunea oficialilor de la FC Hunedoara de a găsi un nou antrenor după demisia lui Constantin Olariu a fost îndeplinită cu succes într-un timp foarte scurt. Ca dovadă, Alina State, finanţatoarea clubului de pe Cerna, a obţinut, ieri, la două zile de la plecarea lui „Oli”, acordul de principiu pentru aducerea pe banca tehnică a lui Romulus Gabor. Fostul jucător de legendă al echipei de aur a Corvinului şi internaţional al României, care în ultima vreme îndeplinea funcţia de observator federal, s-a arătat dispus să preia actuala echipă a oraşului său de suflet. Tehnicianul a precizat că va începe efectiv munca la FC Hunedoara doar după meciul de vineri de la Reşiţa şi numai dacă se vor rezolva favorabil toate aspectele contractuale. „Am avut o discuţie cu finanţatoarea Alina State şi am bătut palma, în principiu. Mâine (n.r.-azi) voi discuta cu jucătorii şi cu antrenorul secund Petre Clep şi probabil, le voi propune un plan tactic pentru jocul de vineri, cu Muncitorul Reşiţa. Voi urmări apoi echipa la Reşiţa, iar dacă discuţiile cu clubul vor curge fără probleme, voi începe efectiv pregătirea”, a spus Romulus Gabor.
Schimbare de atitudine
Tehnicianul în vârstă de 52 de ani a afirmat că primul său obiectiv este schimbarea atitudinii echipei, iar apoi îşi propune să lupte până la capăt pentru realizarea obiectivului de promovare. „Vreau să readuc plăcerea jocului şi să-i determin pe jucători să lupte şi cu suflet în fiecare meci. Cât mai există şanse teoretice pentru promovare, ne vom lupta pentru acest obiectiv, iar dacă apoi, acest ţel va fi compromis, voi încerca să câştigăm toate meciurile. În plus, îmi propun să promovez şi jucători tineri de la Centrul de Juniori, pentru a clădi viitorul echipei”, a precizat Gabor. Ultima dată, Romică Gabor a stat pe banca tehnică a divizionarei secunde Mureşul Deva, pentru ca odată cu desfiinţarea acesteia, să se ocupe de Centrul de copii şi juniori al FC Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

8 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

8 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

8 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

8 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

8 ore ago