Categories: ActualitateFlash

A început sezonul de rafting pe Jiu

Maximilian Gânju

Oficial, sezonul de rafting pe Jiu se deschide de 1 Mai, însă temerarii n-au  mai avut răbdare şi şi-au lansat deja bărcile la apă.

Sezonul de rafting pe râul Jiu se anunţă a fi unul bun pentru organizatorii acestor expediţii, iar startul a fost dat chiar de Florii. Porţiunea de pe Defileul Jiului este folosită în fiecare an pentru practicarea raftingului, iar numărul amatorilor de sporturi extreme este în creştere şi chiar străinii caută adrenalină în coborârile rapide prin defileu.
Ieri, mai mulţi temerari şi-au încercat bărcile pe Jiu, în defileu, iar vremea frumoasă şi râul puţin umflat au făcut ca excursia să fie una perfectă. „Suntem din Argeş şi venim la rafting foarte des. La început, am făcut expediţii cu instructori din Tg. Jiu,  iar acum suntem pe cont propriu. Avem experienţă acum şi cunoaştem bine traseul. Jiul este locul perfect pentru acest sport”, a spus Marian, unul dintre temerari.
Sunt două trasee pentru rafting, iar unul dintre ele se întinde pe o porţiune de circa 13 kilometri, de la Lainici la Bumbeşti-Jiu. Acest traseu este inclus în circuitul turistic, pentru că pasajele dificile alternează cu cele de grad scăzut de dificultate, unde te poţi replia. Mai este un traseu, de la Livezeni la Lainici, care este mai dificil, cu pasaje cu grad de dificultate mai mare. De fapt, cel care pleacă de la Livezeni este considerat traseul sportiv de rafting, are o lungime 15 kilometri şi un grad de dificultate III-V. Diferenţa de nivel este de 255 m şi necesită un timp de coborâre cuprins între una şi trei ore.
De regulă, practicanţii acestui sport vin în grupuri organizate, cu un pachet turistic extins ce presupune rafting şi pe râuri din alte ţări. Anul trecut, o cursă de rafting pe Jiu costa circa 50 de euro de persoană, iar preţul includea atât echipamentul necesar, cu bărci speciale, cât şi prezenţa unor instructori, gata să intervină în orice moment dificil.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

9 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

9 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

9 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

9 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

9 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

9 ore ago