Sezon compromis pentru Asiana Peng

1 aprilie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ11 x 1 asiana peng operata

Gimnasta Asiana Peng (foto), de la CNS „Cetate” Deva,  a suferit o ruptură de cartilaj a articulaţiei cotului şi a fost operată cu succes, zilele trecute, în cadrul Centrului de Medicină Sportivă „Acibadem Fulya” din Turcia. Talentata sportivă româno-chineză care e componentă a Lotului Naţional al României, va rata mare parte a competiţiilor acestui an, întrucât va putea reveni la antrenamente abia peste trei luni.
Pauză forţată
Gimnasta clubului din Deva, Asiana Peng, a fost operată de către prof. dr. Aydin Yücetürk, care i-a repus prin intervenţie chirurgicală cartilajul articulaţiei cotului care era afectat. După intervenţia efectuată cu succes, medicul specialist al clinicii din Turcia a declarat că sportiva de la CNS „Cetate” va putea reveni la antrenamente peste trei luni. „Centrul de Medicină Sportivă şi Ortopedie are grijă de sănătatea sportivilor români prin verificări periodice ale sănătăţii şi performanţei, prin intervenţiile necesare în cazul accidentărilor şi prin tratament şi recuperare rapidă în vederea revenirii cât mai rapide la antrenamente şi competiţii”, a declarat Tatiana Bulubica, reprezentantul companiei în România. Până în prezent, mai mulţi gimnaşti de performanţă ai României s-au tratat la Spitalul Acibadem Fuly, cele mai cunoscute exemple fiind Andreea Răducan, Marian Drăgulescu, Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Andreea Munteanu, Vlad Cotuna, Larisa Iordache.
Preocupări pentru sănătate
Operaţia Asianei Peng a fost parte a unui parteneriat existent între Centrul de Medicină Sportivă „Acibadem Fulya” din Istanbul şi Federaţia Română de Gimnastică. „Această colaborare se dovedeşte a fi una importantă, având în vedere preocupările permanente şi speciale ale FRG, ale colectivelor de antrenori în ceea ce priveşte sănătatea sportivilor, a rezolvării tuturor problemelor ce apar în acest plan la un înalt nivel de profesionalism, pentru a nu se afecta activitatea de înaltă performanţă a gimnaştilor şi gimnastelor noastre”, se arată pe site-ul oficial al FRG. Spitalul „Acibadem Fulya” din Istanbul este printre cele 26 de spitale din lume cu acreditare FIFA de „Centru de Excelenţă în Medicina Sportivă”. Medicina sportivă reprezintă o abordare multidisciplinară a performanţei sportive, atât pentru sportivii de performanţă, cât şi pentru cei amatori. Spitalul Acibadem Fulya se distinge în primul rând prin echipa medicală de renume, specialişti în ortopedie, traumatologie, artroplastie, fizioterapie, dar şi prin dotarea cu tehnologie de ultimă oră şi infrastructura necesară pentru măsurarea performanţelor sportive, pentru stabilirea diagnosticului şi reabilitare post-operatorie. În cadrul centrului se fac toate testele necesare pentru evaluarea sănătăţii sportivilor, iar în cazul accidentărilor, scopul este de a ajuta un sportiv să revină cât mai repede pe teren sau la competiţii. Acibadem este sponsor medical pentru cele mai importante federaţii de sport din Turcia (fotbal, handbal, volei, înot, ciclism, lupte), dar şi pentru unele din cele mai importante cluburi din Europa precum Besiktaş, Trabzonspor, Şahtior Donetk, FC Baku, CSKA Sofia ş.a.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră 1.04.2015

Ovidiu Moş, viceprimar al municipiului Deva

Bulina albă 1.04.2015

Petru Mărginean, primarul municipiului Deva

Incendiu, în Hunedoara, din cauza unei butelii

În seara zilei de marţi, în jurul orei 20.30, pompierii detaşamentului Hunedoara au fost nevoiţi să intervină la un incendiu...

Închide