Actualitate

Serviciul Termoficare Deva este pregătit să asigure căldura în locuinţe

Oana Mihnea02 termoficare-14120

Apropierea anotimpului rece ne duce cu gândul la încălzirea caloriferelor din locuinţe. Cum în municipiul Deva peste 6.000 de locuinţe sunt racordate la termoficarea centrală, asigurată cu agent termic de la Termocentrala Mintia, ne-am propus să aflăm dacă toate lucrurile sunt în regulă în privinţa asigurării căldurii şi a apei calde în respectivele locuinţe.
Căldură pentru 6.435 imobile
Potrivit datelor furnizate de Florin Alba, şeful Serviciului Termoficare Deva, în această iarnă peste 6.400 de consumatori aşteaptă încălzirea la calorifere, cu agent termic furnizat de la Mintia. „În municipiul Deva, 1.027 de persoane au contorizare individuală cu contractele deja încheiate, 76 de apartamente sunt în lucru pentru contorizarea individuală şi 5.394 sunt în sistem centralizat“, a precizat Florin Alba. Făcând referire strict la populaţie, totalul consumatorilor din apartamente ajunge la 6.435. La aceştia se adaugă 234 de agenţi economici şi instituţiile publice.
Se poate şi mai repede
La fel ca în fiecare an, majoritatea devenilor au început deja să se întrebe când o să se dea drumul la căldură. În mod normal, legislaţia în vigoare prevede ca în momentul când se înregistrează timp de trei nopţi consecutiv temperaturi mai mici de 10 grade Celsius, în intervalul orar 20.00-08.00, să se înceapă furnizarea agentului termic. Există, totuşi, situaţii când se poate întâmpla acest lucru mai repede. Pentru municipiul Deva sunt 35 de puncte termice, iar 30 dintre acestea au fost pornite deja. Există presiune pe conducte şi se pot face deja probele la calorifere. Urmează să fie pornite şi restul de cinci puncte termice, însă nu au existat solicitări în acest sens până acum. Cetăţenii care doresc să aibă căldură mai repede, pot face prin intermediul asociaţiei de proprietari o solicitare către Serviciul de Termoficare Deva. De asemenea, căldura mai poate fi furnizată înainte de termenul legal şi în cazul grădiniţelor, şcolilor sau a spitalelor, fiind vorba despre copii şi bolnavi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura