Seriozitatea bate bogăţia

Ciprian Marinuţ11 x 1 autobergamo cityus

Clădită în actualul sezon pe un lot de jucători talentaţi şi dornici de afirmare, Autobergamo Deva a făcut instrucţie cu campioana ediţiei trecute City’us Tg. Mureş, câştigând cu 5-2 (3-1), chiar pe terenul ei. Trupa antrenată de Florin Ignat a obţinut astfel a doua victorie în actualul sezon contra „marii rivale” şi prima din istoria clubului chiar la Tg. Mureş, şi e lidera momentului în Liga I de futsal.
Mai clar decât în Supercupă
Comparativ cu victoria din Supercupă, când au triumfat oarecum contrar cursului jocului cu scorul de 4-3, acum formaţia din Deva s-a impus fără drept de apel în duelul cu campioana. După cinci minute derulate sub semnul echilibrului, Autobergamo a marcat de trei ori consecutiv în doar cinci minute. Manya l-a angajat în careu pe Pânzaru, iar internaţionalul din Republica Moldova a deschis scorul cu un şut din faţa lui Carlao. Apoi, în minutul 10,  un alt internaţional, dar tricolor, Cristi Matei, l-a învins pe portarul brazilian dintr-o lovitură liberă de la nouă metri. Superioritatea grupării din Deva a atins cota de 3-0 prin un nou gol al lui Pânzaru, care a trimis în poarta goală, după o centrare în forţă a lui Tacot. La acest scor, campioana a riscat şi a jucat cu portar înaintaş, iar eforturile le-au fost răsplătite cu golul lui Paulo Ferreira, din minutul 18, scor 1-3. Strategia jocului cu portar ofensiv adoptată de City’us şi după pauză s-a întors de două ori împotriva lor. Portarul de la Autobergamo, Petrişor Toniţa (min. 34), a reuşit golul meciului, înscriind cu o degajare lungă în poarta goală, 1-4, iar Cristi Matei (min. 39) a urcat scorul la 5-1, înscriind de la 10 metri, dintr-o lovitură liberă dictată pentru a şasea greşeală a gazdelor. În fine, una dintre vedetele gazdelor, Cesar Ribeiro, a închis tabela la 5-2, dar Autobergamo pare cea mai în formă echipă a momentului.
Tactică bună, grup unit
Dorin Popa, finanţatorul echipei, din Deva, a lăudat modul cum a pregătit antrenorul Florin Ignat meciul şi s-a declarat mulţumit de jocul echipei. „Ignat a adoptat o tactică inteligentă şi eficientă, iar victoria e incontestabilă. Fără vedetele plecate la Timişoara (Lupu, R. Matei şi Vlad Iancu n.r.), avem mai multă linişte la echipă, iar jocul e mai rapid şi mai eficient. Ar mai fi nevoie de unu-doi jucători competitivi, dar deocamdată bugetul nu ne permite noi transferuri”, a punctat Dorin Popa. Florin Ignat, antrenorul echipei devene, consideră că victoria e rodul unităţii echipei. „Comparativ cu meciul din Supercupă,  când  ei au jucat mai bine şi noi am câştigat, acum am jucat şi noi foarte bine şi ne-am impus mai clar. Am pregătit jocul foarte atent şi am avut mai mult timp pentru consolidarea relaţiilor de joc. Rezultatele de până acum sunt rodul unităţii de grup, iar jocul nostru se bazează sută la sută pe munca de echipă şi pune valoarea individuală a jucătorilor în slujba jocului colectiv”, a afirmat Florin Ignat.
CITY’US TG. MUREŞ – AUTOBERGAMO DEVA 2-5 (1-3)
Au marcat: Paulo Ferreira (18), Cesar Ribeiro (39) – Pânzaru (6, 11), C. Matei (10, 39), Toniţa (34).
City’us: Carlao – Paulo Ferreira, Aguiar, Gherman (cpt), Stoica. Au mai jucat: Csoma, Ruxandari, Paulinho, Răducu, Duque, Cesar Ribeiro, Covaci. Antrenor: Endre Kacso
Autobergamo: Toniţa – Pânzaru, C. Matei, Tacot, Ignat. Au mai jucat: Obadă, Manya. Antrenor: Florin Ignat
Arbitrii: Daniel Decă (Brăila) – Georgian Ionescu (Buzău).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.