Seri feerice la Castelul Corvinilor

Cristina Ghenea

Timp de trei seri consecutive, Castelul Corvinilor, din Hunedoara, va fi „scăldat“ în jocuri de lumini şi culori, în cadrul unui eveniment inedit, organizat în premieră în municipiul de pe Cerna. Intitulat „Povestea ce n-a fost“, evenimentul a fost demarat la iniţiativa Asociaţiei Ordinul Cavalerilor din Hunedoara, şi se va derula mâine, sâmbătă şi duminică seară, începând cu ora 21.

Spectacol de lumini
Potrivit organizatorilor, vizitatorii vor avea parte de un impresionant spectacol de lumini şi fantezie, inclusiv în imagini 3D, care vor fi proiectate atât pe zidurile exterioare, cât şi în încăperile din incinta Castelului. „Proiecţiile şi instalaţiile artistice ce compun evenimentul vor fi deschise în aceeaşi formă în fiecare dintre seri, oferind o imersiune într-o atmosferă fantastică, feerică.
În interior, sunetul recitalurilor de pian, lăută, acordeon sau vibrafon – acompaniate de efecte vizuale – vor îmbia la explorarea curţii şi a încăperilor castelului, activând pe traseu diversele instalaţii artistice. Vor putea fi descoperite scene ireale, abstracte sau serene, însufleţite de cavaleri şi domniţe, proiecţii cartate, lumini ultraviolete şi ochelari 3D“, a declarat Marius Badiu, preşedintele Asociaţiei Ordinul Cavalerilor din Hunedoara. Acesta a adăugat că scopul proiectului este de a înfăţişa Castelul Corvinilor nu ca pe o destinaţie istorică, ci ca pe o destinaţie cu valenţe fantastice, ireale.
Intrarea la eveniment este liberă în fiecare din cele trei seri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Electrician electrocutat la locul de muncă

Un angajat al Uzinei de Preparare a Cărbunelui Coroieşti-Vulcan a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Petroşani, după...

Testări gratuite de tensiune arterială şi indice de masă corporală la galeria Real din Deva

Galeria Real, împreună cu Sensiblu şi MEDCO realizează, cu ocazia Zilei Inimii, în weekend-urile din 29-30 septembrie şi 6-7 octombrie,

Roxana Chişotă, viitoare şefă la Vamă

Liberala Roxana Chişotă a fost nominalizată pentru funcţia de director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Hunedoara.

Închide