Serbările Zăpezii la Straja

ursul-baloo-1_56c2bf01569131 În acest week-end în Staţiunea Straja din Valea Jiului, Lupeni, se va desfăşura o nouă ediţie a Serbărilor Zăpezii. Manifestarea va începe vineri seara cu o coborâre cu torţe pe pârtiile din staţiune. Sâmbătă, serbările vor include diverse jocuri şi concursuri dedicate turiştilor, care vor putea încerca probele de ştafetă cu găleata, alergatul în saci sau transportul oului pe lingură. Copiii se vor putea întrece şi pe tiroliană.

Ursul Baloo, vedeta manifestărilor

Ursul Baloo (foto), mascota vie a staţiunii montane Straja,  va fi sărbătorit sâmbătă de turişti şi mai ales de copiii, care se vor afla la schi în zonă, cabanierii pregătind pentru acest eveniment un tort din fructe şi multe alte surprize. „Pentru ursul Baloo am pregătit tortul său preferat, din fructe, iar copiii care vor veni la această sărbătoare vor primi prăjituri şi sucuri. Sărbătoarea va începe sâmbătă, la ora 12,00. Aniversăm 15 ani de când Baloo, pe atunci un pui mic de urs, a fost găsit bolnav în pădure. A fost adus la cabană pentru a fi îngrijit. De atunci a crescut, dar a rămas acelaşi urs răsfăţat de turişti”, a declarat   omul de afaceri din Lupeni Emil Părău, cel care îl îngrijeşte pe Baloo.

Are un ţarc de 1200 metri pătraţi

Ursul Baloo este considerat unul dintre punctele de atracţie ale staţiunii Straja. Animalul este foarte blând, dar pentru siguranţa turiştilor este ţinut într-un ţarc de 1.200 metri pătraţi. Aici se poate juca în voie, mai ales că la dispoziţia sa se află şi o piscină pentru zilele călduroase de vară. Condiţiile asigurate sunt duble ca spaţiu, în ceea ce priveşte cerinţele europene. Ursul Baloo este hrănit numai cu mâncare preparată, fructe şi miere, iar pe timpul iernii hibernează doar câteva zile (Mircea Crivăţ).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare