Serbãrile Devei, momente artistice pe gustul tuturor

Oana Mihnea04 Deva 4

Mini-vacanţa de Paşte din acest an a însemnat pentru deveni încă un motiv de bucurie. „Serbările Devei“ au adus în faţa publicului numeros, dornic de distracţie şi relaxare, nume mari ale muzicii uşoare, dar şi populare, deopotrivă. Străzile oraşului aproape că au devenit neîncăpătoare pentru miile de oameni care au venit să petreacă în Piaţa Unirii sau la Pădurea Bejan.
Municipalitatea a pregătit pentru cetăţeni trei zile pline de surprize muzicale. Prima zi, 1 mai, a fost dedicată muzicii populare, iar spectacolul s-a desfăşurat atât la Pădurea Bejan, cât şi pe scena amenajată din Piaţa Unirii. Au venit în faţa spectatorilor  interpreţi de muzică populară din zona noastră, dar şi nume mari ale muzicii de petrecere. La Pădurea Bejan, spectacolul folcloric a fost deschis de Ovidiu Nechita, Marceluţ Gavriluţă, Aida Busuioc, Andrada şi Marinică Paul şi Lena Miclăuş împreună cu formaţia. Spre seară, atmosfera a fost întreţinută de îndrăgita interpretă Carmen Şerban, care i-a binedispus pe deveni cu cântece de petrecere. În Piaţa Unirii, apogeul spectacolului l-a reprezentat momentul artistic susţinut de Petrică Mâţu Stoian.
A doua zi, 2 mai, a fost în centrul atenţiei Cetatea Devei, unde au fost organizate mai multe evenimente. Sărbăto04 Deva 1area a început cu ceremonia constituirii Ordinului Castrum Deva, în fapt a Garnizoanei Cetăţii Deva. Serbările au continuat cu dansuri româneşti şi germane pregătite de Ansamblul „Transilvania“ al Colegiului Naţional „Decebal“ Deva. Cimpoierii din Transilvania au încheiat serbările din Cetate cu un recital consistent, apreciat şi aplaudat îndelung de vizitatorii Cetăţii. De la ora 17.00 a avut loc vernisajul expoziţiei de artă plastică la Galeriile de artă Deva iar la ora 18.00, curioşii au putut să descopere personalităţile expuse pe bannerul uriaş care a  înconjurat soclul statuii lui Decebal, din Piaţa Victoriei, proiect aparţinând artistului petrilean Ion Barbu.04 Deva
A treia zi a Serbărilor Devei a fost dedicată în special tinerilor iubitori de muzică uşoară. Pe scena din Piaţa Unirii au urcat unii dintre cei mai apreciaţi artişti ai momentului, lucru care a strâns la concert mii de oameni. Trupa Good Day a deschis seara, apoi a urmat deveanca Lidia Buble, care a făcut un show deosebit şi trupa Taxi. Dar cea mai aşteptată prezenţă în cadrul Serbărilor Devei a fost Andra, care a făcut Piaţa să vibreze de-a dreptul. În ultima zi, Grigore Leşe a susţinut un concert de Paşte la Biserica Immaculata din Deva, unde de asemenea, s-au strâns mulţi deveni  pentru a-i asculta cântecele.

6 comentarii la „Serbãrile Devei, momente artistice pe gustul tuturor

 • 3 mai 2016 la 20:07
  Permalink

  Vai ce bun primar avem. Cum ştie el să cheltuiască folositor banul contribuabililor. Superb!

 • 3 mai 2016 la 23:51
  Permalink

  super fain atata lume nu au fost niciodata la sebarile devei.Felicitari domnului primar Petru Marginean

 • 4 mai 2016 la 7:13
  Permalink

  Alina, nu ești de fapt Gabi…. ?

 • 4 mai 2016 la 9:09
  Permalink

  Pe oricine am avea primar, cineva tot trebuie sa comenteze referitor la bani, de parca nu se tine evenimentul in fiecare an …
  Mai lasati si voi comentariile negative si bucurati-va de ce aveti!

 • 4 mai 2016 la 9:16
  Permalink

  Felicitari primarului Petru Marginean

 • 4 mai 2016 la 12:34
  Permalink

  OK, Răzvan. Cu alte cuvinte lăsați sâ cheltuie oricum și oricât că ș-așa se face. Bucurați-vă că ci se aruncă un os de ros iar dacă lătrați vi-l luăm și pe ăla. Spirit civic.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare