Sentinţă schimbată în cazul recidivistului care s-a răzbunat pe o femeie

Maximilian Gânju

Bărbatul a ajuns în puşcărie pentru a-şi exe­cuta sentinţa de doi ani de închisoare la care fusese condamnat de Judecătoria Brad. Doar că magistraţii instanţei de fond stabiliseră ca pedeapsa să fie cu sus­pen­dare, lucru care procurorii n-au fost de acord.

S-au certat
Procurorii Parchetului de pe lângă Ju­de­că­to­ria Brad au reuşit să convingă magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia de faptul că sen­tinţa cu suspendare nu îşi atinge scopul. Andrei Popa, în vârstă de 35 de ani, din Brad,a bătut o femeie, pe stradă, în vara anului trecut. Victima a avut o discuţie în con­tra­dictoriu cu agresorul iar acesta a strâns-o de gât şi a lovit-o cu pumnii peste faţă trân­tind-o la pământ. Ulterior acestui conflict, de­oa­rece victima a depus plângere penală, re­ci­divistul i-a transmis telefonic mesaje de ame­nin­ţare cu acte de violenţă şi chiar că o o­moa­ră, pentru a-şi retrage plângerea penală. „Neaţa, spune-mi cum rezolvăm treaba, eu am ajuns în Franţa de luni încep la lucru. Spu­ne-mi cum ne împăcăm că nu vreau să merg la puşcărie, chiar dacă tu vrei asta”, este unul dintre mesajele trimise de individ.

I-a dat foc la maşină
Pentru că victima nu voia să renunţe la plân­gere, recidivistul s-a dus la locuinţa ei şi i-a dat foc la maşină. O cameră de supra­ve­ghe­re montată în apropierea parcării l-a sur­prins pe inculpat când se apropie de maşină şi-i dă foc. Individul a fost trimis în judecată, însă, pentru că este cunoscut ca violent şi răz­bunător, unii martori şi-au nuanţat de­cla­raţiile, de teamă. În cele din urmă şi victima a ajuns la împăcare în privinţa infracţiunii de loviri sau alte violenţe. Magistraţii din cadrul Ju­decătoriei Brad l-au condamnat pe reci­di­vist pentru distrugere prin incendiere la o pe­deapsă de doi ani de închisoare cu sus­pen­dare. Curtea de Apel Alba Iulia a întors însă sen­tinţa la cererea procurorilor din Brad. ”Des­fiinţează sentinţa primei instanţe în ceea ce priveşte individualizarea executării pe­dep­sei şi, procedând la o nouă judecată, constată că inculpatul a săvârşit infracţiunea de distrugere în stare de recidivă. Înlătură dispoziţia privind suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 2 ani închisoare aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere”, se arată în soluţia definitivă a instanţei de apel.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.