Actualitate

Sentinţă finală în cazul tentativei de omor pentru un iepure

Un bărbat de 49 de ani, din Hunedoara, a fost la un pas de moarte după ce a fost în­junghiat cu un briceag în abdomen. El a fost cel care a căutat scandal, astfel că ma­gis­traţii au ţinut cont de acest lucru.
Curtea de Apel Alba Iulia a considerat că judecătorii Tribunalului Hunedoara au cântărit corect în stabilirea sentinţei, menţinând de­cizia, respingând ca nefondate apelurile de­clarate de inculpat şi victimă. Soluţia Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.”Este evident că în prezenta cauză, victima, în sensul pre­ve­derilor art. 1371 Cod civil, a contribuit cu inten­ţie, în mod sensibil, la prejudiciul produs prin infracţiunea comisă de inculpat. Mai mult, acesta putea să evite în tot prejudiciul pro­dus dacă nu ar fi continuat să exercite acte de violenţă asupra inculpatului, chiar şi după ce acesta a încercat să părăsească locul în care au început altercaţiile.Prin urmare, apre­ciind că prima instanţă a stabilit în mod corect ponderea culpei concurente a inculpatului şi a părţii civile, în producerea prejudiciului (70 la sută – inculpat, 30 la sută – parte civilă), pentru considerentele arătate, apelul părţii civile va fi respins ca nefondat”, au motivat magistraţi de apel.

Cum s-a întâmplat totul?
Tribunalul Hunedoara l-a condamnat pe Ga­briel Anca (32 de ani) 2 ani şi 3 luni de în­chi­soare pentru tentativă de omor. Potrivit an­che­tei, victima, un bărbat de 49 de ani, din Hunedoara, a ieşit în oraş pentru a-şi plimba câinele, unde s-a întâlnit cu tânărul care ie­şise şi el la plimbare cu animalul de com­pa­nie. ”Persoana vătămată i-a propus incul­pa­tului să îi vândă un iepure cap de leu, apoi a sunat-o pe fiica sa (deţinătoarea animalului de companie), căreia i-a relatat că vrea să vân­dă iepurele contra sumei de 70 de lei. Pen­tru că avea o dispută verbală cu incul­pa­tul, pe tema preţului de vânzare, persoana vă­tămată a întrerupt discuţia cu fiica sa. După ce a aşteptat, degeaba, o perioadă de timp să îi fie adus iepurele, inculpatul a plecat spre lo­cuinţa sa”, se arată în rechizitoriu. Bărbatul înjunghiat a fost nemulţumit că n-a vândut animalul şi s-a luat după tânăr, l-a înjurat, l-a lovit cu pumnul în faţă şi chiar i-a smuls cercelul din ureche. Provocat, tânărul de 32 de ani l-a avertizat să nu se mai apropie de el pentru ”că îl taie sau îl omoară”. Cum n-a fost lăsat în pace, a scos un briceag şi a lovit vic­tima în abdomen. (M.Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.