Senatorul Vochiţoiu propune ca serviciile de deszãpezire sã fie preluate de armatã, jandarmerie şi ISU

Natalia Bumbac05 Vochitoiu-Haralambie-PP-DD2

Senatorul hunedorean Haralambie Vochiţoiu (foto) a adresat, ieri, o interpelare primului ministru al României, prin care a atras atenţia asupra problemelor care au existat şi în acest an în ce priveşte serviciile de deszăpezire asigurate de firmele private.
Acesta a făcut şi propunerea ca de deszăpezirea drumurilor să se ocupe Armata Română, Jandarmeria sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), iar banii alocaţi firmelor private să fie atribuiţi acestor instituţii.
„În fiecare iarnă, atunci când ninge, viscoleşte sau se face frig, firmele care au contracte cu CNADNR, consilii judeţene sau primării sunt depăşite de situaţie, astfel, multe localităţi din România rămân izolate şi, ceea ce este cel mai grav, se pierd multe vieţi omeneşti. Tot timpul, în asemenea situaţii, singura soluţie este de a se apela la Armata Română, Jandarmerie sau la ISU. Costurile pentru deszăpezirea unui kilometru de autostradă sau drum naţional au crescut în ultimii ani de peste patru ori, dar serviciile prestate au dezamăgit de fiecare dată. Având în vedere aceste aspecte, cred că ar trebui făcută o analiză serioasă, pentru ca în iarna următoare să nu se mai repete astfel de probleme, să fie reduse cheltuielile nejustificate, iar serviciile să fie prompte şi de calitate. Prin urmare, vă rog să-mi răspundeţi dacă instituţiile menţionate mai sus, împreună sau separat, pot prelua activităţile de deszăpezire pentru o mai bună eficienţă şi pentru reducerea cheltuielilor”, a solicitat senatorul hunedorean în interpelarea adresată primului ministru, Victor Ponta.
Senatorul Haralambie Vochiţoiu a mai afirmat că va trebui să primească răspuns la interpelarea adresată primului ministru până la data de 1 februarie, timp în care doreşte să afle şi care este opinia cetăţenilor faţă de propunerea sa. Dacă majoritatea persoanelor consultate vor fi de acord, atunci va iniţia un proiect legislativ pe care-l va depune în Parlament.

2 comentarii la „Senatorul Vochiţoiu propune ca serviciile de deszãpezire sã fie preluate de armatã, jandarmerie şi ISU

  • 6 ianuarie 2015 la 8:04
    Permalink

    De acord cu propunerea, desi pare cam heirupista…doar pe considerentul ca si-asa tot Jandarmeriasi Armata fac greul la deszapeziri. Anul asta cica deszapezirea drumurilor costa Romania de 6 ori mai mult decat anul trecut, pe motiv ca asa a iesit la licitatie. Adica s-au prezentat doar preturi de astea astronomice si CNADNR le-a acceptat, fara sa puna o limita maxima a pretului…la nivelul anului trecut. Pe de alta parte, si sa dai unor institutii ale statului sa administreze un purcoi de bani…poate naste coruptie si administrare frauduloasa.

  • 6 ianuarie 2015 la 23:49
    Permalink

    Am mai vazut “animale domestice’ si in alte parti, dar cind il vad pe acest domn. ma apuca plinsul !!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare