Senatorul liberal Lucia Muntean: Trebuie luate măsuri urgente la Termocentrala Mintia

Adriana Năstase

Când credeam că lucrurile s-au mai liniştit în ceea ce priveşte protestele cauzate de lipsa apei calde şi a căldurii în casele a peste 22.000 de deveni, iată că situaţia devine din nou explozivă. Astăzi va fi un protest în faţa prefecturii, organizatorii solicitând repornirea Termocentralei Mintia şi aplicarea Ordonanţei nr 60/2019, pentru darea în plată a termocentralei.
Senatoruil PNL de Hunedoara Lucica Dina Muntean (foto) susţine că termocentrala de lângă Deva nu mai poate funcţiona din cauză că nu are acord de mediu.
„Există o procedură de infrigement pentru emisiile poluate de la Termocentrala Mintia şi de la încă două centrale. Termocentrala nu şi-a făcut investiţia pentru desulfurare şi asta este o mare problemă. Avem, ţara noas­tră are, o somaţie de la Comisia Europeană, cum că acest obiectiv economic ar putea să nu mai funcţioneze. Ce e de făcut atunci? Tre­buie să fie urgentată investiţia de desul­fu­rare aici. Dar, trebuie să spunem şi că, de ani de zile, toţi directorii care au condus ter­mocentrala, Complexul Energetic Hune­doa­ra, nu au făcut investiţiile necesare pentru obţinerea avizelor de mediu. Dacă ar prelua termocentrala Consiliul Judeţean, fără avize de mediu şi apoi acestea să fie obţinute, ar fi o soluţie. Sunt alături de toţi devenii care nu au în prezent apă caldă şi căldură în case. Trebuie urgent luate măsuri ca aceas­tă situaţie să se rezolve”, a declarat par­la­mentarul liberal Lucica Dina Muntean.
Complexul Energetic Hunedoara nu a achi­ziţionat certificatele de carbon nece­sare toc­mai din cauză că termocentrala nu îndepli­neşte condiţiile de mediu impuse de UE.

One thought on “Senatorul liberal Lucia Muntean: Trebuie luate măsuri urgente la Termocentrala Mintia

  • 25 martie 2021 la 8:15
    Permalink

    vai tu. ce te macina grija si pe tine de Mintia

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare