Semne de întrebare pentru Campionatul European de handbal feminin

România s-a calificat direct la Campionatul European de handbal feminin 2020, organizat în decembrie de Danemarca şi Norvegia, dar la această oră nu există certitudinea că întrecerea se va putea desfăşura.

Ipoteza a fost lansată chiar de una dintre cele două gazde, cu 200 de zile înaintea debutului, Norvegia având multe dileme legate de disputarea Campionatului European de handbal feminin 2020, care ar trebui să înceapă în data de 3 decembrie.
Nordicii au atras atenţia că, pe teritoriul ţării, până în 15 septembrie sunt permise doar spectacole sportive cu maximum 200 de spectatori, iar în decembrie, în perioada turneului final, restricţiile sunt la maximum 500 de spectatori. Or, în aceste condiţii, Norvegia are mari îndoieli că se va putea juca.
Conform programului de desfăşurare a competiţiei, Campionatul European 2020 va cuprinde 47 de jocuri, 26 în Norvegia şi 21 în Danemarca. În Norvegia, partidele se vor desfăşura în arene cu cel puţin 7.500 de locuri, la Trondheim, Stavanger şi Olso. Gazdele susţin că, în cazul în care nu se vor modifica normele în privinţa numărului de spectatori care ar putea să asiste la jocuri, ar fi imposibil să organizeze competiţia. În primul rând este vorba despre partea economică, pentru că pierderile ar fi semnificative. Apoi, este vorba despre imposibilitatea de a selecta fanii din fiecare ţară. Handbalul este unul dintre cele mai iubite sporturi în Norvegia, dar şi în Danemarca.
Conform datelor care parvin de pe plan extern, Federaţia Europeană de Handbal a fost deja informată despre aceste probleme. Sunt studiate absolut toate posibilităţile.
Menţionăm că echipa României s-a calificat direct la Campionatul European 2020, graţie locului 4 ocupat la ediţia precedentă, desfăşurată în Franţa. Tragerea la sorţi va avea loc pe data de 18 iunie, iar tricolorele au fost incluse în prima urnă valorică. Reprezentativa condusă de Bogdan Burcea şi Robert Licu are în acest moment două şanse din trei pentru a începe competiţia în Danemarca. (N. Gavrea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.