Sport

Selecționerul Edward Iordănescu îndeamnă la echilibru înainte meciului cu Belgia

Selecţionerul Edward Iordănescu (foto) a transmis un mesaj, prin inter­mediul site-ul oficial al FRF, prin care în­deamnă la echilibru înaintea parti­dei cu Belgia de la EURO 2024, naţionala de fotbal României având nevoie să arate mai mult decât în partida de debut, cu Ucraina, arată Agerpres.

Fără extreme
„De acum avem nevoie de echilibru. Am avut nevoie de mult mai mult decât am arătat în prelimi­narii ca să în­vin­gem Ucraina. Şi am reuşit asta. A­cum, avem ne­voie de mult mai mult decât am ară­tat cu Ucraina pen­tru a lupta în meciul cu Belgia şi a ob­ţine ceea ce ne dorim. Aşa­dar, e nevoie de calm şi echi­li­bru. Tre­buie să fim ponderaţi, ca să putem ră­mâne co­nectaţi şi in­te­li­genţi, cu o luci­ditate re­alistă care să ne protejeze resursele de orice fel îna­intea acestui al doilea meci din grupă”, a transmis Iordănescu.
Tehnicianul vrea să ferească naţio­nala României de „extreme” după euforia câştigării partidei cu Ucraina, cu scorul de 3-0.
„Fac acest apel şi pentru că venim după un adevărat carusel de emoţii în receptare trăit doar la extreme. De la starea dinaintea preliminariilor, la eufo­ria calificării din postura de echipă ne­învinsă şi câştigătoare de grupă. Apoi, la reacţiile diametral opuse de după amicalele dinaintea turneului final. Acum, după 3-0 cu Ucraina, ris­căm să ne fixăm în altă extremă. Şi nu cred că drumul cel bun e unul al extremelor. Niciodată şi nicăieri! Tot ce am obţinut împreună până acum s-a făcut plecând de la rea­lism. Am fost realişti cu limitele noas­tre, ni le-am asumat curajos ca să ni le putem depăşi. Şi am făcut-o! O dată în calificări, încă o dată cu Ucraina. E un apel personal: acum, trebuie să fim iarăşi realişti. Ca să le depăşim din nou, în faţa unui adversar extrem de valoros şi rănit după 0-1 cu Slovacia. Şi am con­­vingerea că le vom depăşi iar! Prin echilibru, prin disciplina muncii şi sacrificiul care ne caracteri­zează, prin spiritul de luptă neîncetată pentru fiecare bucată de teren, din prima secundă şi până la capăt! Echilibraţi, uniţi şi cu tot sufletul pe teren, până la capăt!”, a mai transmis selecţionerul.

Români fericiți
Totodată, Iordănescu a mulţumit suporterilor români pentru sprijinul oferit la partida cu Ucraina: „(…)Vreau să vă mulţumesc, dragi suporteri ro­mâni, pentru sprijinul incredibil pe care l-aţi oferit echipei naţio­nale şi prin care am obţinut o victorie extraordinară în meciul de debut la EURO 2024. Cu­vintele chiar sunt prea puţine acum ca să îmi exprim întreaga recunoştinţă. Din tribune, de acasă şi din fiecare colţ al lumii, am simţit cum prin afecţiunea voastră devenim toţi o singură inimă luptă­toare, din prima secundă şi până la capăt! În acelaşi timp, vreau să mul­ţu­mesc jurnaliştilor români pentru apre­cieri, dar, mai ales, pentru contribuţia lor la o atmosferă în jurul echipei na­ţionale în care am putut pregăti optim meciul cu Ucraina şi de care ne bucurăm în toate aceste zile la EURO 2024. Îmi doresc să transmit acest mesaj azi pentru că ne-am bucurat toţi, cu toată fiinţa, de entuziasmul produs prin victoria cu Ucraina. Am fost fericiţi pentru că ne-am îndeplinit o primă parte din misiune, făcând fericiţi mili­oane de români”.
Naţionala de fotbal a României a debutat cu o victorie superbă la Cam­pionatul European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, 3-0 (1-0) cu Ucraina, luni, pe Football Arena din Munchen, în Grupa E.
Tricolorii au reuşit o victorie istorică, a doua a lor la Campionatul European, la 24 de ani de la precedenta (3-2 cu Anglia), deşi porneau cu şansa a doua în acest meci.
România va juca următoarele meciuri cu Belgia pe 22 iunie (Koln, 22:00) şi cu Slovacia pe 26 iunie. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura