Sejururi gratuite în judeţ, pentru tinerii sinistraţi

7 iulie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Livia Botici

Copiii şi tinerii aflaţi în zonele lovite de inundaţii, care în urma dezastrului natural şi-au pierdut casele, iar acum nu mai au un acoperiş deasupra capului, vor putea beneficia de un sejur gratuit, de şase zile, în taberele şcolare aflate în administrarea Direcţiei de Tineret a Judeţului (DTJ) Hunedoara.

Cazare şi masă gratuite

DTJ Hunedoara a demarat o iniţiativă de ajutorare a tinerilor locuitori ai zonelor sinistrate, de la nivelul întregii ţări. Astfel, potrivit unui comunicat de presă emis de reprezentanţii DJT Hunedoara, se va face o identificare a copiilor care nu mai au unde să locuiască pe perioada inundaţiilor, iar aceştia vor beneficia de o excursie de şase zile în judeţul Hunedoara. „Instituţia noastră în colaborare cu Direcţiile pentru Tineret ale judeţelor afectate de inundaţii, identifică tinerii şi copiii care au rămas fără locuinţă, urmând ca de săptămâna viitoare, aceştia să beneficieze de cazare şi masă în taberele şcolare aflate în administrarea DTJ Hunedoara. Ţinând cont de faptul că în acest moment mai avem disponibilă o capacitate de cazare de 360 locuri în perioada vacanţei şcolare, rezultând un cost total de 118.800 lei, facem demersuri pentru acoperirea parţială a acestor costuri, din donaţii şi sponsorizări”, se arată în comunicatul emis de DTJ Hunedoara.

Primul pas, în acoperirea costurilor necesare pentru punerea în practică a proiectului, a fost deja făcut de către directorul instituţiei DTJ Hunedoara, Cristian Grigoraş, care şi-a donat toate veniturile salariale, pe întregul an. „Directorul DTJ Hunedoara a hotărât să acopere o parte din cheltuieli, donând în acest scop, toate veniturile sale salariale, pe întregul an, în valoare de 21.411 lei net. Astfel, acesta nu va încasa salariul corespunzător de acum încolo şi va achita contravaloarea salariilor încasate, astfel încât, cei care acum au mare nevoie de un acoperiş să se poată bucura alături de alţi tineri în centrele noastre de agrement”, se mai arată în comunicatul DTJ Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Comuna Bãtrâna ar putea fi lipitã la Dobra

Conform noilor normative impuse de Guvernul Boc, prin care se stabileşte numărul maxim de angajaţi ai primăriilor, în funcţie de...

Foştii mineri culeg ciuperci pentru Europa

Întreaga cantitate de produse oferite de pădure, recoltată de pe versanţii munţilor din Valea Jiului, ia calea exportului. Dacă înainte...

Gura lumii

Vorbeşte lumea prin târgul de la poalele Cetăţii, că noul post scos la concurs de către administraţia locală este cu...

Închide