Şeful Serviciului Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân declară: „Nu mai avem nici un leu în cont”

29 iulie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

 

Joi, 1 august 2019, a fost convocată Adunarea generală[ a Acţionarilor de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân( SJOAFS)”.

Nu vor să majoreze cotizaţia Adrian Cioran,(medalion) şeful asociaţiei respective, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că în contul SJOAFS nu mai este nici măcar un leu.Motivul? Consiliul Judeţean Hunedoara s-a retras din asociaţie, după ce reprezentanţii Camerei de Conturi au cerut acest lucru. Nici primăriile care fac parte din AGA nu au fost de acord să majoreze cotizaţia pentru a compensa retragerea administraţiei judeţene. Să amintim că instituţia judeţeană plătea o cotizaţie care acoperea 80 la sută din necesarul funcţionării asociaţiei de câini.
„Nu mai avem nici un leu în cont. Mai mult, am înregistrat datorii de 90.000 de lei. Nu e adevărat că se eutanasiază câinii pe capete. Multe animale merg spre adopţie. Pe lună, sunt adoptaţi, în medie câte 100 de câini. În anul 2018 erau 1.600 de animale fără stăpân în cele opt adăposturi pe care le deţinem. În prezent, în acestea sunt aproximativ 160 de animale”, a declarat medicul veterinar Adrian Cioran pentru MESAGERULHUNEDOREAN.

Nu au încă o soluţie. Un număr de 51 de primării, din cele 69 din judeţ sunt membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân( SJOAFS)”. Pentru că nu au fost de acord să majoreze cotizaţia pentru câini, există riscul ca asociaţia să se dizolve. Costel Avram, administratorul public al judeţului, a afirmat că „la ora aceasta nu avem un cadru legal pentru a fi parte a asociaţiei respective. Căutăm soluţii ca să poată funcţiona asociaţia pentru strângerea câinilor fără stăpân”.
Activitatea de ecarisaj în judeţul Hunedoara a fost gestionată din 2012 de Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân (SJOAFS), o asociaţie de dezvoltare intercomunitară înfiinţată în urma asocierii JSudeţului Hunedoara prin Consiliul Judeţean Hunedoara cu localităţile din judeţ.(Sorina Popa)

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Irina Smical spune:

    Daca ati fi corecti si inteligenti ati face eforturi pentru sterilizarea tuturor cainilor cu si fara stapan, nu pentru strangerea cainilor comunitari. De asta nu sunt bani, pentru ca ii puneti intr-un sac fara fund. De ce a trebuit sa va demonstreze Curtea de Conturi ca v-ati asociat si functionati in afara legii?!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Comuna Dobra va avea un dispensar medical modern

În baza Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II), la Dobra se va pune la dispoziţia cetăţenilor un dispensar medical...

Festivalul Medieval „Ioan de Hunedoara”

Primăria municipiului Hunedoara şi Consiliul Judeţean Hunedoara organizează prima ediţie a Festivalului Medieval „Ioan de Hunedoara”, care va avea loc...

Dosare pentru alcool la volan

Doi hunedoreni sunt cercetaţi penal după ce au fost descoperiţi de poliţişti la volan, unul beatşi fără permis iar celălalt...

Închide