Actualitate

Șeful Armatei avertizează că există riscul escaladării conflictului din Ucraina și că România trebuie să se pregătească

Șeful Armatei României, Gheorghiță Vlad (foto), a declarat că există riscul escaladării conflictului din Ucraina și că țara noastră trebuie să accelereze înzestrarea forțelor de apărare, anun­ță adevarul.ro
„Prognoza pe care o facem prevede și scenarii ca escaladarea conflictelor inclusiv cele de natură militară. Mizăm în continuare pe descurajare generată de o capacitate defensivă. Iată de ce apă­săm pedala întăririi instituției apărării naționale și a consolidării NATO de descurajare și apărare”, a de­clarat generalul Gheorghiță Vlad, șeful Armatei Române.

Instruiți și pregătiți
Șeful Armatei române, generalul Gheorghiță Vlad, afirma, în luna fe­bruarie, într-un interviu pentru Europa Liberă că legea privind pregătirea populației pentru apărare ar trebui modificată, astfel încât românii să fie instruiți și pregătiți în cazul unui război. El spune că există un proiect de lege în acest sens, depus la Parlament, și speră ca acesta să fie adoptat anul acesta. Generalul Gheorghiță Vlad
„Prognoza pe care o facem prevede și scenarii ca escaladarea conflictelor inclusiv cele de natură militară. Mizăm în continuare pe descurajare generată de o capacitate defensivă. Iată de ce apă­săm pedala intăririi instituției apă­rării naționale și a consolidării NATO de descurajare și apărare”, a declarat generalul Gheorghiță Vlad, șeful Armatei Române:
Șeful Armatei române, generalul Gheorghiță Vlad, afirma, în luna fe­bruarie, într-un interviu pentru Europa Liberă că legea privind pregătirea populației pentru apărare ar trebui modificată, astfel încât românii să fie instruiți și pregătiți în cazul unui război. El spune că există un proiect de lege în acest sens, depus la Parlament, și speră ca acesta să fie adoptat anul acesta.
„Federația Rusă a devenit o pro­ble­mă pentru ordinea mondială, pentru democrație. În fapt, este un război al Rusiei cu lumea democrată. Nu este un război cu Ucraina. Da, populația României, la fel ca întreaga populație din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți. Eu, personal, nu neapărat ca militar, consider că Fede­rația Rusă nu se va opri aici. Dacă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova. Vom asista la tensiuni în Balcanii de Vest. Sunt mai mult decât convins că politica pre­șe­dintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare”, a mai arătat șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura