Şefii Poştei Petrila, acuzaţi de delapidare

19 noiembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Livia Botici

Dirigintele şi casierul de la Poşta Petrila au fost suspendaţi din funcţii, fiind bănuiţi că ar fi băgat mâna în banii oficiului poştal. Zilele trecute, o comisie a efectuat un control financiar contabil, în urma căruia cei doi şefi ai Poştei din localitate au ajuns pe mâna anchetatorilor.

Acţionau prin metoda „suveica”

Constantin Rogojanu, dirigintele Poştei Petrila şi contabila Eugenia Retegan sunt bănuiţi că ar fi sustras din banii oficiului poştal aproximativ 100.000 lei. Deocamdată, tot ce se cunoaşte este faptul că, timp de mai mult luni, cei doi ar fi acţionat prin cunoscuta metodă „suveica”. Asta înseamnă că, banii încasaţi îi băgau în buzunar şi, în timp, cu alte sume primite de la clienţi, jonglau pentru a acoperi urmele fraudei. Numai că, afacerea nu le-a mers la infinit. În urmă cu mai bine de o săptămână, şefii de la Centrul Regional de Reţea Poştală Timişoara au demarat un control, în urma căruia, adevărul a ieşit la iveală. „Avem o echipă în zonă, care verifică absolut toate documentele financiar-contabile din ultimul an. Cu cât colegii avansează cu ancheta, cu atât descoperim că suma care lipseşte creşte”, a declarat Nelu Balaş, şeful Centrului Regional de Reţea Poştală Timişoara.

Probleme şi în 2007

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în anul 2007, dirigintele Poştei Petrila a mai ajuns în atenţia poliţiştilor, după ce a fost acuzat că a cerut bani unor persoane, pentru a le angaja la Poştă. Atunci, procurorii au decis că bărbatul nu este vinovat şi au hotărât să nu înceapă urmărirea penală împotriva sa. „În această cauză, a fost deschis un dosar de cercetare penală, pentru comiterea infracţiunii de delapidare”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara.

Cei doi suspecţi sunt supuşi unor anchete disciplinare în interiorul instituţiei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Moloţ câştigã la Deva! Timiş contestã la Alba!

Instanţa Tribunalului Hunedoara a respins, ieri, candidaturile independenţilor Nicolae Timiş (foto stânga) şi Mihail Rudeanu, care s-au înscris în cursa...

„Fumigene” marca Resmeriţă

Primarul Lupeniului, Cornel Resmeriţă (foto), fost preşedinte onorific al grupării Minerul Lupeni, retrasă din Liga secundă, în plin sezon, susţine...

Unii la supravieţuire, alţii la promovare

Mureşul Deva (Liga a II-a) are nevoie de puncte ca de aer în partida din deplasare cu FC Bihor, întrucât...

Închide