EvenimentFlash

Şefa agenţiei, acuzată de uz de fals şi delapidare

Maximilian Gânju

Mai mulţi angajaţi ai agenţiei din Vulcan ai unei societăţi de asigurări au depus plângere penală împotriva şefului lor, după ce au constatat că banii încasaţi de ei pe poliţe n-au ajuns în conturile firmei. Poliţiştii au deschis un dosar penal şi au  demarat cercetările, dat fiind faptul că este vorba de un cumul de infracţiuni, iar dacă şeful punctului de lucru din Vulcan al firmei de asigurări va fi găsit vinovat, riscă să ajungă după gratii.

Nu preda banii încasaţi de la asiguraţi
Totul a ieşit la iveală în urmă cu puţin timp după ce responsabilii Sucursalei judeţene Astra Asigurări au făcut un control intern la agenţia locală din municipiul Vulcan, şi au descoperit că existau poliţe de asigurare încheiate de către angajaţi, dar care nu erau plătite. Sumele nu se regăseau în conturile societăţii, iar în aceste condiţii, asigurările nu puteau fi despăgubite. Totodată, agenţii au fost înştiinţaţi şi că vor trebui să achite din propriul buzunar eventualele daune suferite de cei cărora le-au încheiat poliţele. „Mi s-a spus că sunt nişte poliţe făcute pe numele meu, nedepuse, reprezentând RCA-uri şi poliţe de asigurări pentru apartament. Eu am predat inspectorului coordonator în data de 1 mai, suma de 2.800 de lei, iar în 2 mai, am depus restul sumei de 1.500 de lei, direct în contul bancar al firmei de asigurări. A venit un control de la Deva la agenţia Vulcan şi s-a descoperit că nu se depuseseră  cei 2.800 de lei în contul societăţii. (…) Tot în urma verificărilor s-a descoperit şi că sunt mai multe poliţe încheiate, fără a fi depuşi banii pentru ele. Din câte cunosc, prejudiciul ar fi pe la 40.000 de lei. În această situaţie sunt cred că sunt 10 sau 12 agenţi, nu ştiu exact şi nu vreau să mint, dar care au încheiat asigurări şi banii predaţi de ei n-au ajuns la agenţie”, declară Flavia Toma, unul dintre agenţii păgubiţi. Angajata, când a predat şefei suma de 2.800 de lei, a întocmit un proces verbal de predare, însă nu toţi au fost la fel de inspiraţi, cum este cazul unui alt agent de asigurări, ce ne-a explicat ieri că a dat banii şefei fără să se gândească la faptul că nu vor fi viraţi firmei.

Au făcut plângere penală
Ca urmare, agenţii de asigurări s-au dus direct la poliţie pentru a-şi reclama superiorul, iar ofiţerii din Vulcan au întocmit un dosar de cercetare penală în acest caz. „Vineri, la Poliţia municipiului Vulcan, s-au prezentat două persoane de la o societate de asigurări şi au sesizat faptul că au întocmit mai multe contracte la diferiţi clienţi, iar sumele nu au fost virate în conturile societăţii de asigurări. În cauză, s-a întocmit dosar penal, urmând a fi efectuate verificări sub aspectul infracţiunilor de înşelăciune, fals, uz de fals şi delapidare”, a precizat comisarul Mugurel Teodosiu, adjunctul şefului Poliţiei Vulcan.
Inspectorul coordonator al Agenţiei Astra Asigurări din Vulcan, incriminat de subordonaţi că le-a luat banii pe poliţe şi nu i-a virat societăţii, a refuzat să-şi spună punctul de vedere şi să contracareze acuzaţiile care i se aduc. În schimb, inspectorii de la vârful societăţii de asigurări, aflaţi ieri în control la agenţia din Valea Jiului, sub protecţia anonimatului, au confirmat că au descoperit poliţe de asigurări încheiate, care nu au acoperire, iar agenţii au lipsă între 3.000 şi 19.000 de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura