Secţia TBC din Deva, vacă de muls pentru firma ginerelui lui Moloţ

Sorina Popa

Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara nu s-a sinchisit deloc atunci când i-a dat firmei ginerelui său lucrări de milioane de euro. Asta, în condiţiile în care zeci de societăţi din judeţ au dat faliment, din cauză că nu au mai încăput de firma Olivent Invest SRL, deţinută de ginerele lui Mircea Moloţ. Aşa că, nu a fost un lucru prea greu pentru Moloţ să împartă bugetul judeţului, chiar pentru familia sa.

Bani daţi de preşedinte, ginerelui
MESAGERUL HUNEDOREAN aduce astăzi în atenţia cititorilor o nouă investiţie marca Olivent Invest SRL, dar care era bine dacă era şi realizată, nu doar să se încaseze banii pentru ea. Astfel, Secţia de Pneumoftiziologie, din cadrul Spitalului Judeţean Deva, a fost reabilitată, conform contractelor nr. 394/ 11.06.2008 şi nr. 534/21.08.2008, fiind efectuate reparaţii capitale. Şi cine credeţi că a obţinut cele două contracte? Firma Olivent  Invest SRL, firmă aparţinând actualului ginere al lui Moloţ. Pentru primul dintre cele două contracte, Consiliul Judeţean a plătit apropae 100.000 de lei firmei Olivent, iar pentru al doilea, 48.243 de lei, în acest caz, contractul fiind atribuit prin procedură de negociere, fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare.

Lucrări făcute de mântuială
Reparaţiile, se spune în documente, ar fi trebuit să fie capitale, extindere corpuri, dar şi lucrări de reabilitare în interiorul secţiei. Treceam şi peste faptul că lucrările au fost atribuite de preşedintele Consiliului Judeţean, firmei conduse de ginerele său – este drept, la vremea respectivă aflat doar în postura de viitor ginerică, dacă lucrările ar fi fost făcute la calitatea cerută de normele în vigoare. Numai că, după cum arată secţia de pneumoftiziologie astăzi, se vede că ele au fost executate în bătaie de joc. Pentru că, secţia arată jalnic. Atât pacienţii care se internează aici, dar şi medicii care lucrează în secţia respectivă, sunt nevoiţi să accepte nişte condiţii extrem de mizere. Asta, deşi aici vin bolnavi de TBC, în cea mai mare parte, afecţiune gravă, iar oamenii au nevoie în primul rând de condiţii de maximă igienă. Uşile nu au clanţe, igrasia e la ea acasă aici, pereţii sunt nezugrăviţi, băile arată ca după bombardament, iar medicii au fost nevoiţi să-şi renoveze birourile pe banii lor.
Este drept, laboratorul din secţie a fost adus la standarde normale, dar asta, datorită sumelor virate de o firmă privată, fireşte, nu cea a ginerelui preşedintelui Consiliului Judeţean. S-a făcut, totuşi, ceva în acest loc. S-a montat faianţa pe hol, fără rosturi, adică şi această lucrare a fost făcută de mântuială.

One thought on “Secţia TBC din Deva, vacă de muls pentru firma ginerelui lui Moloţ

  • 8 iunie 2012 la 7:34
    Legătură permanentă

    asa trebuie montata faianta fara rosturi ca sa nu se adune microbi dra Sorina

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.