Secretarul municipiului Deva, criticat dur de un consilier local. Adevăr sau răfuială personală?

25 ianuarie 2017 | 7 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac

Secretarul municipiului Deva, Laura Sârbu (foto), a fost criticată dur de către consilierul local PSRO, Ioan David (foto), în şedinţa de ieri a legislativului local. Criticile au fost aduse pe fondul proiectului de hotărâre supus aprobării aleşilor locali, care presupunea evaluarea performanţelor profesionale individuale a secretarului Primăriei Deva pentru anul 2016. Laura Sârbu nu a fost prezentă la şedinţa Consiliului local (CL) Deva, fiind în concediu medical.

Acuzată de secretomanie
Consilierul local Ioan David a afirmat în şedinţa de ieri că deşi evaluarea prestaţiei secretarului Primăriei Deva este una foarte bună, el are să-i reproşeze mai multe lucruri. David a acuzat-o pe Laura Sârbu de mai multe fapte care contravin, potrivit acestuia, cu statutul funcţionarului public, acuzând-o de „secretomanie” şi aducând în discuţie sumele de bani încasate de o rudă de-a ei prin contractele pe care le are cu primăria.
„Foarte des s-a întâmplat să mă lovesc de o secretomanie din partea secretarului Primăriei Deva, atunci când i-am solicitat anumite informaţii. Am fost trimis la plimbare de mai multe ori, deşi în spatele meu sunt peste 1.000 de oameni care mi-au acordat votul lor. La adăpostul de noapte din Deva, sunt angajaţi care fac servicii de bonă şi menajeră la secretar acasă, fiind pontaţi la Serviciul de Asistenţă Socială. (…) Pot da şi nume”, a spus Ioan David, fiind întrerupt de preşedintele de şedinţă, consilierul local PSRO, Gheorghe Smaranda, care l-a întrebat dacă are probe cu care să-şi dovedească acuzaţiile. Ioan David a dat de înţeles că are şi a continuat seria de acuze. „Cinci miliarde de lei vechi a încasat firma care face lucrări pentru primărie, administrată de cumnatul secretarului. E legal? Da. Dar e imoral”, a conchis David.

„Îl voi da în judecată”
Contactată pentru a ne da un punct de vedere despre cele spuse de consilierul local, Laura Sârbu a negat toate acuzaţiile, spunând că îl va da în judecată pe consilierul local respectiv pentru calomniile pe care le-a făcut la adresa sa. Secretarul municipiului Deva a afirmat că atitudinea lui Ioan David pleacă de la o problemă personală mai veche, dintre ei doi.
„Am aflat de la colegi şi am fost şocată de atitudinea consilierului local Ioan David. Am contactat deja un avocat, îl voi acţiona în judecată pentru defăimarea adusă. Sunt secretar de municipiu de 12 ani şi aşa ceva nu mi s-a întâmplat. El, dacă avea o problemă, trebuia să facă plângere la poliţie, sau să se adreseze altor organe. În orice caz, nu făceau subiectul unei şedinţe de Consiliu Local, spusele lui. Este o calomnie. Eu cunosc motivul pentru care mă atacă, dar nu-l voi face public. Nu este pentru prima dată când mă calomniază, dar de data asta a întrecut limitele. (…) Să faci unele afirmaţii la adresa mea, eu nefiind de faţă pentru a mă apăra, înseamnă că ai o problemă personală cu acea persoană. În mandatul primarului Mărginean a spus public că are o problemă cu mine şi că abia aşteaptă să câştige Mircia Muntean alegerile, să zbor din primărie, sau ceva de genul acesta. Uite că nu am zburat. Eu sunt un profesionist şi voi păstra funcţia, pentru că am ocupat-o prin concurs. Îi voi solicita în şedinţa de Consiliu Local să-şi ceară scuze public! Sunt nişte aberaţii acuzaţiile pe care mi le aduce. Cum poate dovedi că am refuzat să-i dau informaţii? Sunt minciuni. Pentru toate acestea va răspunde în instanţă, îi voi cere despăgubiri morale, iar banii îi voi da unor copii săraci”, a afirmat Laura Sârbu.
Despre firma cumnatului ei care a avut contracte cu primăria, Sârbu a spus că dacă ea locuieşte în Deva, asta nu înseamnă că rudele ei ar trebui să se mute în alt oraş, iar cumnatul ei desfăşoară această activitate de 20 de ani, neavând nici o legătură cu funcţia pe care o deţine ea. În continuare, Secretarul municipiului Deva a contestat fiecare acuză adusă de Ioan David, arătând, încă o dată că, este vorba de o răfuială personală a consilierului local, care, după ce s-a schimbat conducerea primăriei în urma alegerilor locale, o aştepta cu o foaie albă, pentru a-şi scrie demisia.

Comentarii (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. gelu Dragancea spune:

  Mai lasa-ne mai ,,basinosule“….maninci banii de pomana….asa de tare ii iubesti tu pe aia 1000 care te-au votat? Si eu te-am votat….de mine nu ai grija?::))

 2. FLORIN spune:

  lacheul lui Mircia , un gunoi de om, il cunosc, caracter de lichea libidinoasa

 3. Calin Popa spune:

  Laura e o hoata si o jigodie. Unde e DNA-ul?

 4. Nae Fular spune:

  D-ul David are dreptate 100 % cu Laura Sarbu . Moldoveanca are mult mai multe bube-n cap decat ce-a spus David .

  Iar tu Gelu Dragancea sa ne soogi pe astia 1000 , inclusive sclembaru ala de fii-tu care se joaca de-a tenisu si are mainel ca niste creioane . Du-te-n poola noastra !

 5. Ioan David spune:

  -Gelule iti multumesc pentru votul tau cit despre grija, te las pe mina doamnei preacurata si prea nevinovata.
  -Florine nu cred ca stii ce inseamna libidinos asa ca mai studiaza.
  -Cit despre Doamna secretar stiu mult mai multe decit am spus si pot si proba in fata oricui, se mai spun si mai multe insa probele sint bine pazite in primarie datorita terorii pe care a instaurat-o cine nu ma crede sa ceara el insusi informatii.

 6. Anais spune:

  Un om minunat, va apreciem mult pentru tot ce faceti .

 7. Anais spune:

  Un om minunat, va apreciem mult pentru tot ce faceti .Succes in continuare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 26.01.2017

Bogdan Mihai Ştefan, directorul Şcolii Gimnaziale „Ion Buteanu” din Buceş Pentru că a suspendat microbuzul şcolar care transporta la şcoala...

Bulina albă, 26.01.2017

Iuliu Winkler, europarlamentar UDMR de Hunedoara Pentru că a fost reconfirmat în funcţia de vicepreşedinte al Comisiei de Comerţ Internaţional...

Gura lumii, 26.01.2017

Vorbesc gurile rele că un fost director, care aleargă acum după altă funcţie, are probleme cu iubita lui, care se...

Închide