FlashPolitica si administratie

Sechestru pe bunurile lui Simota

Nicolle Ebner

Primăria Petroşani a emis procesul verbal de sechestru pe sediul firmei Simar Comimpex SRL, aparţinând lui Alin Simota (foto), cel mai bogat hunedorean, identificat şi promovat în revista „Forbes 500 Miliardari” din România. Un proces verbal similar a fost emis şi pe numele Fundaţiei George Becali. Motivul? Cei doi oameni de afaceri nu şi-au plătit de mai mulţi ani taxele şi impozitele pe spaţiile deţinute în Petroşani.

Ce spune Simota…

„…comunicăm că a fost emis proces-verbal de sechestru pentru bunuri imobile nr. 48632 din data de 18.03.2010, pe numele SC SIMAR COMIMPEX SRL, cu sediul fiscal în Petroşani, str. Gheorghe Doja, nr. 2-4, CIF : RO 3555715” se poate citi pe site-ul Primăriei Petroşani, la rubrica destinată „Taxe şi impozite”. Surse din cadrul Primăriei Petroşani afirmă că Alin Simota nu şi-ar mai fi plătit taxele şi impozitele aferente bugetului local de mai bine de trei ani, valoarea acestora ridicându-se la aproape 55.000 lei. Alin Simota spune însă altceva. „A venit o doamnă de la primărie cu o somaţie de plată pentru 9.300 lei. I-am explicat frumos că nu poate pune sechestru pe imobil, deoarece eu am de încasat de la primărie, pentru nişte lucrări efectuate, de 15 ori mai mult. I-am spus funcţionarei să lase somaţia, şi luna asta, dacă tot s-a aprobat bugetul, să-şi plătească datoriile şi în secunda următoare, îmi achit şi eu taxele şi impozitele. Sper să nu fie poliţă politică, adică o acţiune de intimidare. Continui să sper că toată această tevatură face parte dintr-o campanie de strângere de fonduri pentru bugetul local”, a declarat Simota.

…şi ce răspunde primarul Ridzi

„Alin Simota nu are nici un contract cu Primăria Petroşani. A luat nişte lucrări în antrepriză, prin urmare, nu este justificat refuzul lui de a plăti taxele şi impozitele către bugetul local. Versiunea că primăria îi datorează bani a folosit-o şi în campania electorală, dar se poate verifica în acte că nu avem nici un contract cu firmele lui şi nu-i datorăm nici un ban. Urmează ca funcţionarii de la Serviciul de Impozite şi Taxe să înscrie procedura de sechestru asigurator la Cartea Funciară”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi. Angajaţii Serviciului de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Petroşani mai au un datornic de renume. Gigi Becali. Nici el nu a fost iertat şi i s-a trimis o somaţie tocmai la sediul din Bucureşti.

One thought on “Sechestru pe bunurile lui Simota

  • Asa se intapla in situatiile in care nu se aleg apele. Nu poti fi concomitent patron sau lider de sindicat sau ong-ist si om politic. Din pacate la noi nu exista separatia acestor categorii. Patronul amesteca afacerile cu politica si daca nu e precaut o ia in barba.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura