Se ştiu campioanele, urmează „Gala Sportului Hunedorean“

Ciprian Marinuţ

04 andreea_munteanu (foto) (CNS „Cetate” Deva, gimnastică) şi Anamaria Gherghel (CS Comexim Lupeni, fotbal-tenis) au fost desemnate de DJTS Hunedoara ca lidere ale topurilor celor mai buni sportivi hunedoreni ai anului în 2014. Nu se ştie însă exact când va avea loc „Gala Sportului Hunedorean”, data evenimentului urmând a fi stabilită în funcţie de programul gimnastelor de la Lotul Olimpic al României.

Doar două performanţe majore
Topurilor celor mai buni sportivi ai anului 2014 au adus în prim-plan dominarea gimnasticii la discipline olimpice şi a fotbal-tenisului la discipline neolimpice asupra sportului hunedorean, într-un an destul de modest ca performanţe. Ca dovadă, nu mai puţin de 12 dintre cei 23 de sportivi prezenţi în aceste ierarhii ale performanţelor sunt practicanţi ai celor două discipline, cinci fiind de la gimnastică şi şapte de la fotbal-tenis. Triumful celor două discipline s-a construit pe performanţele reuşite la două competiţii majore ale anului trecut. Gimnastele au devenit campioane ale Europei cu echipa României, iar cei de la fotbal-tenis au câştigat numeroase titluri la Campionatele Mondiale. În afara acestor performanţe, reprezentanţii celorlalte sporturi au avut rezultate mai slabe decât în alţi ani.
Atletismul, care dădea campioana de anul trecut, a făcut un pas înapoi, întrucât dubla campioană mondială din 2013, Florentina Marincu, a avut un sezon marcat de o accidentare care a scos-o din cursă la competiţiile de top. Boxul a fost în pierdere de forţă, întrucât a rămas fără medalie la competiţiile majore internaţionale, iar judo-ul a fost doar aproape de podium la mondiale, fără a prinde medalia. În fine, nataţia şi tirul cu arcul nu au reuşit să puncteze convingător pe plan internaţional nici în 2014. Poate în acest an, sau la anul, la JO de la Rio. Pe de altă parte, nici la sporturile neolimpice, practicanţii de karate nu au mai avut performanţele din alţi ani, fie din cauza absenţei de la marile competiţii, fie din motive legate de neomologarea unor întreceri.

Depind de programul lotului
Festivitatea de premiere a laureaţilor anului 2014 urmează să aibă loc, dar nu se ştie încă exact când. Data de desfăşurare a „Galei Sportului Hunedorean” va fi stabilită de comun acord cu gimnastele din Lotul Olimpic de la Izvorani, întrucât ar fi neplăcut ca ele să absenteze de la o festivitate la care ar trebui să fie în prim-plan. „Data festivităţii de premiere nu este cunoscută încă, având în vedere că va fi stabilită după discuţii cu gimnastele din Lotul Olimpic”, a afirmat Lorincz Szell, directorul DJTS Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Coro(a)na de încredere

Handbalistele de la CNS „Cetate” Devatrans au fost la înălţime pentru al doilea sezon consecutiv în faţa vicecampioanei Corona Braşov....

Echipamente medicale noi la spitalul din Petroşani

În unitatea medicală din Petroşani au intrat un aparat de anestezie, două ventilatoare, cinci monitoare, două aspiratoare branhice, un aspirator...

Invitaţie la Hora Unirii

Vineri, 23 ianuarie, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” din Deva va marca Ziua Unirii Principatelor Române.

Închide