Se reia judecata în dosarul insolvenţei CEH

02-termocentrala-mintia-20Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentinţa definitivă în dosarul în care Tribunalul Hunedoara a admis cererea de intrare în insolvenţă a Complexului  Energetic Hunedoara (CEH). Conform deciziei instanţei de apel, procesul nu se încheie aici, ci se va relua la instanţa hunedoreană.

Asta, pentru că magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia au admis apelul declarat de Sindicatul „Noroc Bun” Petroşani împotriva sentinţei Tribunalului Hunedoara şi a trimis cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe. Odată pronunţată această decizie, apelurile declarate de alte părţi din dosarul insolvenţei CEH au rămas fără obiect. Practic, în acest moment, societatea producătoare de energie revine la starea iniţială intrării în insolvenţă, aceea în care cererea se află pe rolul instanţei.
Reamintim că hotărârea dată de prima instanţă a fost atacată cu apel de însuşi CEH, Sindicatul „Noroc Bun”, dar şi mai multe societăţi comerciale, care au de recuperat sume de bani de la producătorul de energie. Nemulţumirile celor care au atacat sentinţa Tribunalului Hunedoara au plecat de la desemnarea unui anume administrator judiciar provizoriu, sau chiar de la faptul că s-a cerut intrarea în insolvenţă. Mai precis, Tribunalul Hunedoara a desemnat ca administrator judiciar provizoriu Casa de Insolvenţă GMC din Craiova, deşi reprezentanţii CEH au depus la dosar o propunere a Consiliului de Administraţie al societăţii prin care arătau că firma Euro Insol, din Bucureşti, ar fi potrivită pentru acest rol, fiind vorba de societatea care a gestionat cu succes insolvenţa Hidroelectrica. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare