ActualitateFlash

Se redeschide Muzeul Aurului din Brad

Muzeul Aurului din municipiul Brad îşi va deschide porţile după mai mulţi ani, timp în care a fost reabilitat. Marţi, Compania Minvest, proprietarul muzeului, va face recepţia lucrărilor de amenajare a imobilului.

Noua faţă a muzeului este una pe care acesta ar fi trebuit să o aibă de mult timp, având în vedere valoarea pieselor care se găsesc aici. Lucrările de reabilitare au început pe 1 decembrie 2007. Investiţia se ridică la aproximativ trei milioane de lei. Redeschiderea muzeului brădean are loc chiar de Sfânta Varvara, ocrotitoarea minerilor, susţine directorul general al Companiei Minvest, Daniel Andronache, dată special aleasă. „Aşa cum am promis în urmă cu două luni, când a avut loc un simpozion de geologie la Brad, redeschidem pentru public Muzeul Aurului, înainte de sfârşitul acestui an. Constructorul a finalizat lucrările. Suntem mândri că repunem în circuit acest muzeu”, a declarat Daniel Andronache, directorul general al Companiei Minvest.
Colecţia mineralogică din Brad, cunoscută sub denumirea de Muzeul Aurului, este unică în Europa. A fost fondată în urmă cu mai bine de 100 de ani, timp în care exponatele au ajuns la peste 2.000, ele provenind din foarte multe ţări, de pe toate continentele. (S. Popa)

3 comentarii la „Se redeschide Muzeul Aurului din Brad

  • Dar cu dosarele penale ale lui Cazacu Florin de la D.N.A. ce facem?Le ascundem sub pres si ne prefacem ca nu stim nimic,acum ca mafia u.se.le. ne conduce catastrofal tara?

  • Mai ,,cernitule ” care mafie USL , mafia lui Basescu face dosare penale si acum voi vreti sa faceti dosare penale la toti USL n-isti ca sa ramaneti numai voi pe ,,piata”

  • Domnul „remus cretinu” in caz ca nu sti, daca nu era cazacu nu mai exista Muzeul aurului, era vanduta cladirea, probabil se facea ceva alimentara sau ceva… deci sa fie foarte clar, cazacu a salvat muzeul, ati uitat cand era in continu la televizor cu dovezi impotriva hotilor care l-au vandut mai ieftin ca o garsoniera.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura