Actualitate

Se pregăteşte licitaţia pentru predarea serviciilor de salubritate către operatori

02 Ioan PripNatalia Bumbac

Infrastructura proiectului prin care se va crea un sistem de administrare a deşeurilor la nivel de judeţ este aproape finalizată. Cu această ocazie, ADI „Sistemul integrat de management al deşeurilor (SMID)” Hunedoara, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Hunedoara, au organizat un simpozion la care au invitat manageri de proiecte similare din ţară. Asta, pentru a vedea care au fost problemele cu care s-au confruntat colegii lor în cea de-a doua etapă a proiectului privind delegarea serviciilor de salubrizare către operatori şi modul în care le-au soluţionat.

Se lucrează la caietele de sarcini
„Experienţa lor ne va fi de folos, mai ales acolo unde au întâmpinat greutăţi, pe care cu siguranţă şi noi le vom avea. Va trebui să ştim să întocmim caietul de sarcini, astfel încât serviciul de salubritate să fie în folosul populaţiei, dar fără să fim excesiv de riguroşi cu operatorii. Trebuie să găsim un echilibru între toţi factorii implicaţi. Este posibil ca operatorii să conteste anumite proceduri ale licitaţiei, iar din cauza unor carenţe legislative să stăm cu infrastructura proiectului finalizată, fără a o putea folosi, la fel cum se întâmplă în judeţele Neamţ sau Mureş. Sperăm că aşa cum a decurs prima etapă a proiectului privind realizarea infrastructurii, la fel să decurgă şi a doua  parte. În următoarele două săptămâni vom finaliza caietele de sarcini, care vor fi verificate şi de ANRMAP, pe care le vom transmite spre aprobare consiliilor locale, membre ADI «SMID» Hunedoara. Avem o serie de obiecţii pe care trebuie să le introducem în caietele de sarcini, cum ar fi să punem la dispoziţia viitorilor operatori utilajele sau echipamentele aflate în posesia administraţiei locale, unele achiziţionate prin fonduri europene, pentru care vor primi o redevenţă”, a explicat Ioan Prip (foto), preşedintele ADI „SMID” Hunedoara.
Trebuie menţionat că invitaţii veniţi din ţară la simpozionul organizat de autorităţile judeţului nostru s-au arătat impresionaţi de timpul record în care s-a construit infrastructura proiectului şi de calitatea lucrărilor. Mulţi dintre ei, cum ar fi cei din judeţele Iaşi, Brăila, sau Dolj, au afirmat că sunt nevoiţi să ceară prelungire a termenului de finalizare a obiectivelor proiectului, nefiind capabili să-l inchidă la 31 decembrie, fiind o cerinţă pentru proiectele finanţate din fonduri europene.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura