www.mesagerulhunedorean.ro

Se pregãtesc documentele pentru licitaţiile la deşeuri

Oana Mihnea 05 Ioan Prip

Ieri a avut loc Adunarea Generală a Acţionarilor ADI „Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor“ judeţul Hunedoara, unde s-a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul în curs şi a fost adusă la cunoştinţa reprezentanţilor administraţiilor locale o schimbare în oganizarea activităţii.
Reglementări noi
Cotizaţiile primăriilor rămân aceleaşi ca în anul trecut, în timp ce cota pe care trebuie să o achite Consiliul Judeţean Hunedoara a scăzut cu aproximativ 100.000 lei. „Cotizaţia UAT-urilor rămâne la 1 leu de locuitor anual iar Consiliul Judeţean trebuie să plătească anul acesta 650.000 lei, suma percepută pentru dezvoltarea infrastructurii sistemului de management al deşeurilor. În privinţa documentaţiei de atribuire a licitaţiei, am stabilit împreună cu cei prezenţi la şedinţă ca toate primăriile să vină cu propuneri până la sfârşitul acestei luni, astfel încât în martie să fie supusă aprobării în consiliile locale. Mai mult, a apărut o modificare în statutul asociaţiei referitor la reprezentarea în şedinţele AGA. Până acum, i se acorda mandat unui reprezentant al primăriei, care venea în şedinţele AGA să voteze. Acum, cu noile reglementări, primarii sau preşedintele Consiliului Judeţean trebuie să vină în AGA. Doar în cazul în care aceştia nu pot să vină, pot să delege o altă persoană“, a declarat Ioan Prip (foto), preşedintele ADI Deşeuri.
S-a pus în discuţie şi problema deşeurilor din demolări, care nu au fost cuprinse în proiect. „Am prezentat un studiu de fezabilitate, urmează să facem proiectul tehnic şi apoi să identificăm o sursă de finanţare pentru a putea gestiona şi acest tip de deşeuri. Investiţia ajunge la două milioane de euro şi probabil o vom face pe fonduri europene“, a adăugat Ioan Prip.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.