Se mişcă tot mai bine lucrurile în Parcul Industrial Hunedoara

04 parc industrial hunedoara (9)Magdalena Şerban

Dacă la finele anului trecut, conducerea Parcului Industrial Hunedoara argumenta faptul că entitatea economică administrată reprezintă cea mai viabilă alternativă de revigorare a municipiului de pe Cerna din punct de vedere economico-financiar şi social, scoţând la rampă o serie de promisiuni în acest sens, acum, cuantifică rezultatele şi vine în întâmpinarea agenţilor economici cu un pachet de facilităţi financiare.

Investiţii din resurse proprii şi noi parteneriate
„Am promis la preluarea mandatului de director general că pe actuala platformă industrială a oraşului, lucrurile se vor schimba mult în bine. Am promis o altă perspectivă  economică a municipiului şi aceste lucruri se văd în fiecare zi”, a declarat Valeriu Bejinariu, directorul general al Parcului Industrial Hunedoara. De menţionat că echipa managerială a parcului a demarat în a doua jumătate a anului 2012, o investiţie din resurse proprii, care urma să rezolve problema asigurării utilităţilor  necesare dezvoltării activităţilor economice pe întreaga platformă industrială. „Astăzi, această investiţie este finalizată în proporţie de 85 la sută. La finele lunii februarie  2013, parcul industrial va fi sută la sută funcţional. Perspectiva economică, se va îmbunătăţi începând cu luna martie 2013 când încă doi agenţi economici se vor stabili pe actuala platformă industrială a municipiului. Totodată, am creat un parteneriat cu mai mulţi agenţi economici din Franţa. Suntem în măsură să aducem în luna martie un nou agent economic francez, care va investi la Hunedoara, într-o activitate ce ţine de domeniul mecanicii fine şi sperăm să nu fie ultimul“, a mai precizat Valeriu Bejinariu.

Taxă administrativă mai mică
Anul 2013 se anunţă de bun augur pentru cei care vor investi în Hunedoara. Echipa Parcului Industrial propune noi facilităţi financiare, care, după cum se observă, nu au cum să rămână fără rezultat. „Noii investitori care vor alege  parcul industrial vor plăti cu cca 60 la sută mai puţin ca până acum. Taxa de administrare  se va modifica astfel: în primele  trei luni, aceasta va deveni zero, oferind posibilitatea investitorilor să-şi folosească întreaga resursă financiară pentru realizarea documentaţiei şi investiţiei asumate. Plus că în următoarele  21 de luni de contract, investitorii vor avea o reducere de 50 la sută  de la actualul cuantum al taxei de administrare, respectiv doar 0.05 euro/mp/lună + TVA. Valoarea redevenţiei contractului de concesiune rămâne aceeaşi şi se va achita către Primăria Hunedoara”, anunţă directorul general.

Cazare pentru transportatori, masă caldă pentru personal  
„În cadrul  programului de măsuri pentru anul 2013, ne propunem şi automatizarea accesului pe platforma industrială, investiţie demarată împreună cu un agent economic din incinta parcului şi aflată în faza de 75 la sută finalitate. Vom realiza şi parcarea de TIR-uri, aşa cum am promis, până la finele lunii martie şi suntem în măsură să menţionăm că vom crea pe parcusul anului 2013 şi locuri de cazare pentru personalul care asigură activitatea de transport marfă pentru agenţii economici din incintă. Ne gândim să asigurăm tuturor hunedorenilor care  muncesc şi vor munci în parcul industrial, posibilitatea unei mese calde în pauza de producţie, aşa cum se întâmplă în toate parcurile industriale din Europa, motiv pentru care am pus bazele unei colaborari cu un agent economic care va asigura această prestaţie, la preţuri sub cele ale pieţei actuale”, a arătat Bejinariu.

Fidelitatea trebuie răsplătită
„Agenţii economici care îşi desfăşoară în prezent activitatea în parcul industrial, cărora, pe această cale, doresc să le mulţumesc că au ales Hunedoara – vor achita începând cu 01.01.2015, cu 25 la sută mai puţin din cuantumul taxei de administrare. Totodată, şi cei care încep investiţia în anul 2013 şi care ajung la scadenţă în anul 2015 (după perioada iniţială de minimum 24 de luni de contract), vor  beneficia de această reducere de 25 la sută”, a dat asigurări directorul general. De asemenea, echipa de la Parcul Industrial propune tuturor agenţilor economici care doresc să investească în oraşul de pe Cerna, un birou unic specializat pe toată gama de servicii inginereşti – consultanţe tehnice şi juridice, obţinere autorizaţii de specialitate, proiectare, dirigenţie de şantier, evaluări patrimoniale, servicii de contabilitate, protecţia muncii, resurse umane şi cursuri de reconversie profesională.

9 comentarii la „Se mişcă tot mai bine lucrurile în Parcul Industrial Hunedoara

 • 28 ianuarie 2013 la 10:37
  Permalink

  Arioane ! Bejenariule ! Mai usor mai cu laudele pe munca altora !!! Voi puteti sa va laudati doar atunci cand veti realiza voi acel parc industrial european pe care l-ati promis in campanie ! Pana atunci , mai desumfla-te un pic Bejenariule , ca nu ai nici un merit !

 • 28 ianuarie 2013 la 11:35
  Permalink

  Succes dar nu vad nici o realizare ! Aveti vre-un contract? Raspunsul e NU !
  La primul contract materializat vorbiti -Pana atunci “ciocu mic” -sa citez o colega a domnului Arion !

 • 28 ianuarie 2013 la 11:48
  Permalink

  posibil sa aiba un contract, s-a organizat licitatie si probabil oamenii vorbesc in cunostinta de cauza, daca au spus ca in primavara va veni un investitor francez inseamna ca a concesionat teren,..

 • 28 ianuarie 2013 la 15:04
  Permalink

  Succes dar nu vad nici o realizare ! Aveti vre-un contract? Raspunsul e NU !
  La primul contract materializat vorbiti -Pana atunci “ciocu mic” -sa citez o colega a domnului Arion !

 • 28 ianuarie 2013 la 15:08
  Permalink

  domnule Nicolae, ai mai spus mai sus acelasi lucru!!!,.. da, exista doua contracte semnate deja pentru alta zona a Hunedoarei si anume pentru terenul de la materii prime, unde se va construi o fabrica de sucuri si o statie de asfalt,… iar pentru parcul industrial zice clar omul ca sunt doi investitori francezi care vor veni la Hunedoara, a spus clar ca din luna martie va veni un investitor francez care va investi::: “Suntem în măsură să aducem în luna martie un nou agent economic francez, care va investi la Hunedoara, într-o activitate ce ţine de domeniul mecanicii fine şi sperăm să nu fie ultimul“

 • 28 ianuarie 2013 la 16:46
  Permalink

  Pt ADI: asa le trebuie daka nu sthiu sa citeasca bine.

 • 30 ianuarie 2013 la 10:19
  Permalink

  Dragilor imi vine sa rad :))) aveti timp sa credeti ? Deci cate minciuni am primit eu din parte acestui om bejenariu valer 🙂 am lucrat la el la firma de constructi care e firma lui personala deci nu mi-am vazut salaru pe ce am lucrat un timp am fost dusi toata virma cu zaharelu ne mintea zilnic cand era vorba de bani . Nu mai zic ca nare rost dar acest om e un mare mare MARE nesimtit,Mincinos,etc !

 • 30 ianuarie 2013 la 18:39
  Permalink

  Fapte nu vorbe!ATATA LAUDATI PARCU ALA INDUSTRIAL SI DACA VREI SA TE ANGAJEZI ACOLO,NOAPTE-N CUBA!RAR AUZI PE CINEVA SA LUCREZE ACOLO DIN HD TOTI DIN HD FAC NAVETA LA DEVA SAU ORASTIE LA CABLURI!ADUCETI SI VOI CEVA DE GENU SA MUNCIM IN HUNEDOARA ADUCETI INVESTITORI SI CREATI LOCURI DE MUNCA,DE AJABA VA LAUDATI CA E EUROPEAN SI DINASTEA CA IN EUROPA UN PARC INDUSTRIAL AL UNUI ORAS ACOPERA FORTA DE MUNCA LA NOI LUCRA 3% DIN POPULATIA ORASULUI PE SALARIU MINIM PE ECONOMIE

 • 31 ianuarie 2013 la 15:39
  Permalink

  sa vedem daca se concretizeaza vreuna din investitiile promise, asteptam locuri de munca, tot la fel a mintit si hada timp de 4 ani ca e in negocieri cu 3 investitori, de fiecare data cand il intrebam el era in tatonari cu…investitorii…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare