Se lucreazã la topul sportivilor anului

Ciprian Marinuţ

Cluburile sportive din judeţul Hunedoara mai au două zile la dispoziţie pentru a trimite la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara, datele necesare pentru întocmirea clasamentului celor mai buni sportivi hunedoreni ai anului 2012. Gimnasta Raluca Haidu (foto), de la CNS CSS „Cetate” Deva, campioană europeană cu echipa României, este favorită la titlul de sportiva hunedoreană a anului.

Topul acum, gala la anul

Termenul limită pentru prezentarea de către cluburi la DJST Hunedoara a listelor cu performanţele obţinute de sportivii hunedoreni în 2012 expiră vineri, 14 decembrie. Informaţiile vor fi centralizate, iar săptămâna viitoare, oficialii DJST Hunedoara vor da publicităţii topul celor mai buni sportivi hunedoreni ai anului 2012. „Aşteptăm informaţiile de la cluburi, le vom centraliza, iar săptămâna viitoare, vom da publicităţii clasamentul celor mai buni sportivi ai anului. Gala sportului hunedorean în care vor fi premiaţi laureaţii anului 2012 va avea loc însă abia la anul, în 2013”, a afirmat ieri, Lorincz Szell, directorul DJST Hunedoara. Prezentarea ierarhiei sportive pe 2012 în decursul săptămânii viitoare ar reprezenta o bună performanţă pentru DJTS Hunedoara, comparativ cu alţi ani, însă comportă şi anumite riscuri. Oficialii instituţiei judeţene riscă să se „ardă” cu unele raportări ale cluburilor, deoarece sunt rezultate, în special de la sporturile neolimpice, ce nu au încă omologare de la Agenţia Naţională pentru Sport şi Tineret. Poate că varianta cea mai simplă ar fi prezentarea clasamentului la sporturi olimpice, cel care contează cu adevărat şi unde totul e clar, şi amânarea publicării unui top pentru disciplinele neolimpice, până la omologarea tuturor rezultatelor.
Tot până vineri, cluburile sportive au fost solicitate să trimită la DJTS Hunedoara date referitoare la acţiunile sportive pe care doresc să le realizeze în parteneriat cu instituţia judeţeană, în vederea întocmirii Calendarului Judeţean Sportiv pentru anul 2013.

An sărac, salvat de gimnastică

Fără a anticipa ierarhia sportivilor anului, constatăm că nivelul performanţelor la disciplinele olimpice în anul 2012 a fost unul mai modest decât în anii trecuţi. Judeţul Hunedoara a fost reprezentat la Jocurile Olimpice de la Londra doar prin pugilistul devean Bogdan Juratoni, însă acesta este legitimat la Dinamo Bucureşti şi punctează pentru respectivul club. Trebuie precizat că două dintre primele trei clasate în ierarhia olimpică de anul trecut nu mai sunt în activitate sau nu mai reprezintă sportul hunedorean. Gimnasta Amelia Racea, „regina din 2011”, s-a retras din competiţiţii, iar pugilista Xenia Journeac reprezintă acum clubul Steaua.
Excepţie de la regulă face gimnasta Raluca Haidu, de la CNS CSS „Cetate” Deva, componentă a Lotului Olimpic, ocupanta locului doi în topul din 2011. Campioană europeană cu echipa României la C.E. din Belgia, în luna mai a acestui an, Raluca Haidu, din Petrila, pare favorită la titlul de sportiva hunedoreană a anului 2012. În top, vor intra cu siguranţă şi gimnastele Andreea Munteanu şi Ştefania Stănilă, şi ele medaliate la C.E. Belgia 2012, însă la nivel de junioare. Bătălie mare va fi şi la discipline neolimpice, unde reprezentanţii artelor marţiale au avut din nou un an bogat în performanţe. Ce va fi însă exact vom vedea săptămâna viitoare la promisa publicare a topului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Eşecuri pe linie

Echipele de fotbal juniori republicani de la CNS Cetate Deva şi FC Hunedoara au fost învinse în ultimele partide jucate

Liberalii deveni, mulţumiţi de rezultat

Liderii PNL Deva sunt mulţumiţi, aşa cum e şi normal, de rezultatul alegerilor parlamentare. Tiberiu Balint, preşedintele PNL Deva, a...

Olimpicii, premiaţi de autorităţi

Un număr de 12 gimnaste, elevele ale CNS CSS „Cetate” Deva, o karatistă, un judokan, o şahistă, trei elevi talentaţi

Închide