Comunitate

Se impune modificarea legii

Asociația Serviciul Județean pen­tru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân (ASJOAFS) Hunedoara funcționează după Legea nr. 258/2013 pentru mo­di­ficarea și completarea OUG nr.155/ 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. De aceea, nu poate lucra fiecare după capul lui.
Nicolae Oprean, directorul Asocia­ției-Serviciul Județean pentru Ocroti­rea Animalelor fără Stăpân Hunedoara, susține că este mare nevoie de o modificare a legislației, pentru ca animalele să poată fi menținute mai mult timp în adăposturi.
La articolul 7 al Legii nr.258/2013, se arată că, după 7 zile de la înregistrarea animalelor la adăposturi, câinii pot fi revendicați sau adoptați de către persoane fizice sau juridice, din țară sau din stră-inătate, în conditiile legii. (…). Câinii nerevendicați sau neadop­tați vor fi eutanasiați, în baza unei decizii emise de către o persoană îm-puternicită în acest sens de către primar, în termenul stabilit prin aceas­ta decizie. Termenul va fi stabilit avându-se în vedere capacitățile de cazare și disponibilitățile bugetare. Acest termen poate fi modificat mo­tivat. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.