Se fură la greu în judeţ

Cristina Ghenea

Mai mulţi hunedoreni au fost prinşi de poliţişti, după ce au furat diferite bunuri din gospodăriile oamenilor sau de pe domeniul public. În continuare, cel mai mult se fură fierul.
Cinci tineri din Petroşani au fost prinşi după ce o femeie de 72 de ani a sunat la Poliţie, spunând că un grup de persoane i-au intrat în curte şi au încercat să forţeze şi uşa de la intrarea din casă, însă în cele din urmă au fugit, înainte să apuce să fure ceva. Poliţiştii i-au prins pe cei cinci bărbaţi, despre care ulterior s-a stabilit că din februarie anul trecut, şi până în prezent, au comis nouă infracţiuni de furt în Petroşani, punând mâna pe diverse bunuri în valoare de 13.000 de lei. Patru dintre hoţi au fost reţinuţi şi urmează a fi duşi în faţa instanţei, cu propunere de judecată, în timp ce al cincilea este cercetat în libertate pentru tăinuire.

A furat aproape şase tone de fier

De asemenea, tot zilele trecute, poliţiştii hunedoreni au mai prins un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din Brad, care în cursul anului 2010, a furat şi a valorificat la un centru de colectare, nu mai puţin de 5,7 tone de deşeuri de fier vechi. „Bărbatul a declarat în fals că deşeurile provin din gospodăria proprie, încasând suma de 4.500 lei, pentru care nu a depus la Administraţia Financiară declaraţie pentru a i se reţine impozitul pe venit de 16 la sută. Astfel, a creat un prejudiciu de aproximativ 725 lei la bugetul statului şi este cercetat în libertate pentru fals în declaraţii şi evaziune fiscală”, a precizat Adriana Voina, de la IPJ Hunedoara.
Şi în Deva, fierul este la mare căutare în rândul hoţilor. Doar în urmă cu două nopţi, poliţiştii locali au dat nas în nas cu doi bărbaţi care cărau mai multe obiecte din fier şi două genţi voluminoase. În momentul în care i-au văzut pe poliţişti, hoţii şi-au aruncat “bagajele” peste un gard şi au luat-o la fugă, însă nu au reuşit să scape. Printre bunurile furate, se numără mai multe bucăţi de ţeavă de cupru, un redresor auto şi greutăţi pentru cântar.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.