Se finalizează numerotarea imobilelor din Deva

05 CristurAlice Brandisz

Procesul de actualizare a numerotării imobilelor din municipiul Deva, localitatea Sântuhalm şi satele aparţinătoare Archia, Bârcea Mică şi Cristur se apropie de final. În acest scop, serviciul specializat din cadrul Primăriei Deva a luat în evidenţă toate terenurile construibile precum şi terenurile cu construcţii existente. În total s-au parcurs 259 de străzi, propunându-se numere pentru 6.778 imobile.
Astfel, s-au parcurs 226 de străzi din municipiul Deva, consemnându-se numerele de imobile existente şi propunându-se numere noi pentru 5.441 imobile. La 572 dintre acestea s-au propus şi numere de imobile pe lângă denumirea blocului respectiv, fiind vorba despre locuinţele colective. În acest mod, se pot diferenţia mult mai clar imobilele, mai ales cele cu denumiri apropiate sau confundabile. De asemenea, s-au parcurs cele 10 străzi din Sântuhalm, unde s-au luat în evidenţă şi au propus numere pentru 369 imobile. În Cristur s-au propus numere pentru 680 de imobile pe cele 16 străzi ale localităţii, în Bârcea Mică s-au luat în evidenţă 147 de astfel de construcţii, iar la Archia 141.
Pentru blocurile cu locuinţe colective s-au propus şi aprobat de către comisie atribuirea de numere de imobil, suplimentar faţă de denumirea lor. În acest mod, se pot diferenţia mult mai clar imobilele, mai ales cele cu denumiri apropiate sau confundabile.
În continuare se va efectua o ultimă verificare a numerelor atribuite şi transpunerea lor pe planşe, în sistem electronic şi digital. Fiecare stradă va avea ataşată lista cu proprietarii imobilelor, inclusiv observaţiile necesare.
Aceste propuneri actualizate privind numerotarea imobilelor vor fi aprobate printr-o Hotărâre a Consiliului Local Deva. După emiterea Hotărârii, se vor  achiziţiona plăcuţele individuale cu numerele de imobile şi se vor amplasa pe toate construcţiile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare