Se caută un medic pentru Uricani

01 medic

Dana Istudor

Locuitorii oraşului Uricani au rămas fără spital în urmă şase ani, iar autorităţile se chinuie de atunci să refacă unitatea medico-socială. În clădirea în care ar trebui să funcţioneze unitatea, s-au investit miliarde de lei în ultimii ani, dar ea zace aproape nefolosită.
„Valoarea investiţiei, la timpul respectiv, a  fost calculată la 22–24 de miliarde de lei. Pe vremea în care Gheorghe Barbu era ministrul Muncii, s-au alocat 5,2 miliarde de lei, la care s-au adăugat peste două miliarde de lei din bugetul local”, a declarat primarul Dănuţ Buhăescu. Apoi, lucrările au fost stopate.

Doctorii vin cu rândul
Unitatea de asistenţă medico-socială a rămas doar cu o plăcuţă amplasată pe clădire, pentru că nu erau întrunite toate condiţiile impuse de legislaţie pentru funcţionarea ei şi, în special, cele legate de circuitele medicale. În clădire s-a amenajat o Unitate de Primire Urgenţe, dar problema tot nu s-a rezolvat, deoarece nu există nici un medic. „Doctorii vin cu rândul, de la Lupeni şi noi le decontăm transportul, dar nu este program permanent”, mai spune primarul. Reprezentanţii primăriei mai au un proiect, pe care speră să-l implementeze cu fonduri structurale. Acesta se referă la dotarea ambulatoriului cu aparatură medicală, pentru care ar avea nevoie de peste 600.000 de euro. Ca să înainteze proiectul, mai este nevoie de avizul tehnic al Ministerului Sănătăţii, iar Buhăescu crede că o aparatură modernă va atrage după sine şi medicii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.