Se caută cumpărător pentru Lacul Cinciş

Carmen Cosman

Lacul de acumulare de la Cinciş ar putea fi privatizat, sub o formă sau alta, dar numai în condiţiile în care ar exista o decizie a Guvernului în acest sens.

Construit în urmă cu aproape 50 de ani, lacul de acumulare de la Cinciş ar putea trece din proprietatea statului, în proprietatea unei societăţi sau a unei persoane fizice. Grigorie Burjan, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Hunedoara, a confirmat, ieri, că sunt discuţii în acest sens, însă a precizat că, până în acest moment, nu există nimic oficial. „Încă nu se ştie nimic oficial, nu am primit nimic de la Administraţia Naţională Apele Române. Oricum, ar fi vorba doar de luciul apei, nu şi de baraj”, a precizat Burjan. Dacă se va lua o decizie în acest sens, intenţia ar fi de transformare a lacului într-o zonă de agrement, atractivă pentru turişti.
Lacul de acumulare Cinciş se găseşte în Munţii Poiana Ruscă, la circa 10 kilometri de municipiul Hunedoara, într-o zonă de un pitoresc aparte. Acesta a fost amenajat pe amplasamentul satului Cinciş, în anul 1962, când de aici au fost strămutate peste 800 de familii, iar o veche biserică a  fost acoperită de ape.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.