Comunitate

Se apropie Noaptea Cercetătorilor Europeni 2017

Natalia Bumbac

Facultatea de Inginerie din municipiul Hunedoara a Universităţii Politehnice din Timişoara va fi gazda evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni 2017”. O manifestare dedicată ştiinţei şi inovaţiei, care se va desfăşura concomitent în aproximativ 300 de oraşe europene, în 29 septembrie.
Evenimentul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici, oferind o gamă largă de activităţi ştiinţifice şi educaţionale pentru toate vârstele. Scopul acestuia este de a face cunoscută şi atractivă publicului larg munca nevăzută a cercetătorilor. „Nimeni nu trebuie să rateze momentul în care cercetătorii scot din laboratoare cele mai noi descoperiri, invenţii şi proiecte, pentru a le prezenta publicului de toate vârstele. Te vor întâmpina cu demonstraţii fascinante şi concursuri de testare a creativităţii în universul ştiinţific. Fie că eşti pasionat de astronomie, biologie, chimie, inginerie sau antropologie, vei găsi la «Noaptea Cercetătorilor Europeni» cel puţin un stand care te va fascina”, arată organizatorii.
„Noaptea Cercetătorilor Europeni” face parte din seria de evenimente finanţate de către Comisia Europeană prin Programul Cadru de Cercetare şi Inovare H2020, acţiunile Marie Sklodowska-Curie (MSCa) şi îşi propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător şi cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Prima ediţie a avut loc în 2005, iar de atunci şi până în prezent, evenimentul a atras peste 1,1 milioane de vizitatori. În România, ediţia de anul trecut s-a bucurat de prezenţa a peste 35.000 de participanţi. Programul detaliat al evenimentului va fi publicat pe www.noapteacercetatorilor.eu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura