Scrisoare deschisă adresată primarilor din judeţul Hunedoara

16 noiembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

În judeţul Hunedoara numărul persoanelor bolnave de Covid-19 este în creştere.
Locurile la terapie intensivă pentru pacienţii aflaţi în stare gravă sunt ocupate în totalitate. Incidenţa la nivelul judeţului a ajuns la 3,18 la 1.000 locuitori, iar numărul loca­lităţilor cu un indice de peste 3 per­soane pozitive raportate la 1.000 locuitori a ajuns la 141.
În calitate de prefect al judeţului Hunedoara şi de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru situaţii de Urgenţă iau toate măsurile care se impun în această situaţie epidemiologică.
În acelaşi timp ţin legătura şi mă consult, 24 de ore din 24, cu responsabilii din sistemul sanitar hunedorean şi cu managerii tuturor instituţiilor implicate în lupta cu pandemia.
Stimaţi primari hunedoreni!
Implicarea dumneavoastră în combaterea răspândirii infecţiei este foarte importantă.
Vă solicit să vă folosiţi de toate prevederile legale pentru stoparea creşterii numărului de persoane infectate din localitatea dumneavoastră. Luaţi toate măsurile care se impun, dumneavoastră şi Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, astfel încât să fie respectate toate măsurile de prevenţie luate de autorităţi.
Informaţi populaţia despre situaţia reală existentă în fiecare localitate, în acelaşi timp cu conştientizarea locuitorilor faţă de pericolul infectării.
Luaţi urgent măsurile care se impun, în funcţie de situaţia din localitatea dumneavoastră.
Bazaţi-vă în orice moment pe sprijinul Instituţiei Prefectului, al populaţiei şi al specialiştilor în domeniul medical. Trebuie să facem tot ce depinde de noi să salvăm vieţile semenilor noştri!
Împreună vom reuşi să trecem peste această perioadă grea!
Cu deosebită consideraţie,

Călin-Petru Marian, prefectul judeţului Hunedoara

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Rugby. Finala Diviziei Naționale de seniori se joacă într-o singură manșă

Mult așteptată partida tur dintre CS Năvodari și Știința Petroșani, contând pentru finala Diviziei Naționale la rugby, nu a mai...

Funcția de președinte AIBA râvnită de șapte candidați

Şapte candidaţi aspiră la funcţia de preşedinte al Federaţiei internaţionale de box amator (AIBA), la  alegerile online programate pe 12 decembrie....

Fotbal Liga a IV –a. Inter Petrila a făcut scorul etapei

Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara  continuă  să se preocupe de desfășurarea singurei competiții fotbalistice din Liga a IV-a organizată în partea de...

Închide