Scrisoare deschisă adresată parlamentarilor PD-L Hunedoara

14 iunie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

În numele celor 118.000 de cetăţeni, ce au ales în noiembrie 2008 promovarea valorilor social-democrate, în numele celor 148.000 de pensionari din judeţul Hunedoara, al miilor de salariaţi din sistemul bugetar al judeţului, al celor peste 22.000 de şomeri din judeţul Hunedoara, vă reamintim că acei cetăţeni care v-au trimis în Parlamentul României au investit atunci în dumneavoastră încredere şi speranţă.

Din păcate, nu aţi ajuns la nici jumătate de mandat, iar dumneavoastră le-aţi risipit orice urmă de încredere şi speranţă că vor trăi mai bine. În perioada următoare, mai aveţi o şansă: să acceptaţi neputinţa celor pe care i-aţi iînvestit cu funcţii executive, să acceptaţi faptul că guvernul actual împarte banii în mod discreţionar, pe principiul clientelei politice şi că interesul celor mulţi este lăsat deoparte, în favoarea interesului vostru de grup, să acceptaţi că aţi minţit atunci când aţi cerut votul poporului şi să votaţi moţiunea de cenzură.

Proiectul Legii de restabilire a echilibrului bugetar introduce în România cel mai mare grad de conflict şi de contestare din ultimii 15 ani. Niciodată, un Guvern care a intenţionat să angajeze răspunderea nu a avut o ripostă mai solidă din partea unor categorii profesionale, din partea sindicatelor, a unei largi părţi a societăţii. Niciodată, un proiect de lege nu a fost mai contestat ca acum. Şi, cu toate acestea, Guvernul a ales să ignore vocea societăţii şi să îşi ducă la îndeplinire demersul, ca şi cum el ar viza persoane care nu locuiesc în această ţară.

Dacă actuala putere crede că tăierea salariilor şi a pensiilor este singura soluţie corectă, în pofida tuturor vocilor dinspre opoziţie şi dinspre societate, de ce oare n-a organizat domnul preşedinte Traian Băsescu un referendum pe această temă, tot cu numai două întrebări, ca şi acela din toamna trecută? Ar fi trebuit să consulte poporul şi românii, dacă sunt de acord cu scăderea salariilor şi, a doua întrebare, cu scăderea pensiilor!

Cum este posibil să nu-ţi pese ce haos produci şi să te lauzi că ai curaj să faci o lege care va avea ca efect reformarea statului şi a instituţiilor, când toată societatea îţi spune că ai ales drumul cel mai prost, cel mai nepriceput, cel mai demagogic şi incorect faţă de cei circa 1,4 milioane de salariaţi bugetari şi de alte circa 5,5 milioane de pensionari?

Fiecare dintre dumneavoastră va trebui să meargă acasă, în faţa celor care v-au ales, să le explicaţi că singura soluţie pe care o aveţi este să le tăiaţi pensia câştigată prin muncă şi salariile. Va trebui să vă asumaţi aceste măsuri, dacă această moţiune de cenzură nu va reuşi. Şi vă asigurăm că vom transmite, fiecare dintre noi, tuturor cetăţenilor României, că autorii sărăciei şi mizeriei în care veţi îngropa România sunteţi dumneavoastră.

Acum, aveţi posibilitatea legală, democratică, de a tăia nodul gordian al acestei guvernări ilegitime şi compromise, aveţi şansa de a vota pentru o moţiune de cenzură îndreptată împotriva unei legiferări ce scade veniturile directe ale peste 7 milioane de oameni. Sunt măsuri care, indirect, vor atinge aproape 15 milioane de români şi vin din partea unui guvern evident, incompetent, care nu-i mai reprezintă pe români. Aveţi şansa de a abandona tipul de politică conflictuală şi machiavelismul impus de la Cotroceni, slujirea unui singur om şi a proiectelor sale personale.

Această moţiune de cenzură nu este doar o formă de luptă parlamentară. Mai mult decât oricând – nu este o formalitate! Este singura şansă pe care milioane de pensionari şi de salariaţi o au, pentru a nu se afunda în sărăcie. Vă cerem aşadar, să votaţi împotriva acestor tăieri şi pentru o nouă şansă pentru România.

Încrederea naţiunii în guvern a dispărut. Opriţi genocidul social!

FLORIN CAZACU, preşedintele PSD Hunedoara

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. xnet spune:

    ce sa le explice,nerusinatule, ca tot ce sa intimpla acum e rezultatul a 16 de conducere de jaf si minciuna in cara ati tinut poporul.V-ati cumparat linistea nemernici de pesedisti si penelisti
    prin cumpararea poporului cu pensii si salarii majorate fara a tine cont de realizari! V-ati cumparat linistea prin salarii si pensii mari la politai si securisti!V-ati cumparat linistea prin salarii si pensii mari la magistrati ca sa va uite dosarele prin sertare cu anii!Acum instigati poporul la revolta!Mineriade nu mai puteti face ca nu mai sant mineri!Faceti profesriade ca sant multi profesori care pentru copii si asa sant zero taiat in patru,scoala se mai face 0
    Sa va fie rusine pesedisti penali luati pe VOICU din puscarie sa va reprezinte la manifestatiile contra PDL!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
FC Hunedoara, fluierată de covăsneni

O brigadă de arbitri din Sfântu Gheorghe (Covasna) a fost delegată la meciul dintre FC Hunedoara şi Unirea Floreşti de...

„Măgura Pui” a promovat în Liga a IV-a

Echipa comunei Pui, Măgura Pui, a câştigat titlul de campioană a Ligii a V-a seria Valea Streiului, şi a promovat...

Au prins viteză doar cu forţele unite

Canotorii de la CSS Deva au fost pe podium în toate cele patru curse de echipă (dublu şi patru vâsle),...

Închide