Scoşi din flăcări de pompieri

03 pompieri-isu-incendiu-noaptea_7Maximilian Gânju
Oana Mihnea

Doi pensionari, soţ şi soţie, din Petrila, au fost salvaţi de pompierii voluntari din localitate, după ce locuinţa le-a fost cuprinsă de un incendiu.
Potrivit pompierilor, alarma a fost dată, ieri dimineaţă, în jurul orei 3,00, primii ajunşi la locul izbucnirii incendiului fiind pompierii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Petrila. „Noi am fost solicitaţi prin apel 112 să intervenim la stingerea unui incendiu produs într-un bloc de locuinţe. Am ajuns la faţa locului cu autospecialele de stingere cu apă şi spumă, a venit echipajul SMURD Petrila, un echipaj SAJ de la Petroşani şi în sprijin au venit colegii de la Detaşamentul de Pompieri Petroşani. S-a acţionat pentru localizare şi lichidare, însă, în urma incendiului au rezultat două persoane rănite care au fost transportate la Unitatea Primiri Urgenţe Petroşani. Victimele au fost evacuate de colegii mei“, a declarat Neculai Alexandrescu, şeful SVSU Petrila.
Cele două victime, aflate în locuinţa cuprinsă de flăcări, au 84 de ani, respectiv 76 de ani. Bărbatul avea arsuri de gradul 2 şi 3 pe aproximativ 60 la sută din suprafaţa corpului, intoxicaţie cu fum şi intoxicaţie accentuată cu alcool, iar soţia acestuia avea arsuri de gradul 1, pe faţă şi membrele superioare. „Incendiul, stins operativ de forţele de intervenţie, s-a manifestat într-o singură încăpere, fiind arse un dulap din lemn, o canapea, două scaune din lemn, tocăria geamurilor şi materiale textile. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un scurtcircuit electric“, au precizat reprezentanţii ISU Hunedoara.
Ambele victime au fost transportate la spitalul din Petroşani pentru a primi îngrijiri medicale. Femeia a scăpat cu răni mai uşoare, dar soţul ei a stat câteva ore internat la reanimare. Având în vedere starea lui foarte gravă şi arsurile puternice, ieri, în jurul orelor prânzului, acesta a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul de Arşi Bucureşti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare