Actualitate

Şcolile slabe ar putea fi închise

Cristina Ghenea

După ce, pentru al doilea an consecutiv, examenul de Bacalaureat s-a dovedit a fi un adevărat dezastru, rezultatele slabe ale elevilor ar putea atrage după sine închiderea anumitor şcoli. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru o agenţie de presă că nu exclude o astfel de măsură.
O astfel de şcoală, la care ministrul Educaţiei face referire, este, de exemplu, Liceul Teoretic din Ghelari. Anul acesta, procentul de promovabilitate înregistrat aici este de zero la sută. Anul trecut, după contestaţii şi după sesiunea de toamnă a Bac-ului, la liceul din Ghelari au fost doar doi elevi promovaţi. Totuşi, închiderea şcolii ar afecta peste 270 de copii şi tineri. „Avem aici atât grupe de grădiniţă, cât şi clase primare, gimnaziale şi de liceu. În total, sunt 273 de elevi. Dacă şcoala ar fi închisă, aceştia ar fi nevoiţi să meargă să înveţe la Hunedoara, ceea ce e greu“, a declarat Nicolae Cîrstea, directorul liceului. Acesta explică şi de ce ar fi atât de dificil. La liceul din Ghelari învaţă tineri şi copii din toate satele din zonă. Iarna, majoritatea drumurilor sunt înzăpezite. Unii ar trebui să parcurgă circa 30 de kilometri până la Hunedoara. Şcoala a primit de curând un microbuz care să-i transporte pe aceştia. Mai mult, reabilitarea internatului unităţii este aproape finalizată. Conducerea şcolii este de părere că trebuie găsite alte soluţii, pentru ca tinerii să nu abandoneze şcoala.
Anul acesta, la Liceul din Ghelari au dat Bacalaureatul 12 elevi, trei provenind din seria anterioară. Toţi au picat la Matematică. Alţi cinci colegi de-ai lor nu au intrat în examen din cauza corigenţelor.

One thought on “Şcolile slabe ar putea fi închise

  • Nu am auzit niciodata ca o biserica sa fie inchisa pentru ca preotul nu are har sa explice Biblia, ori cabinetul medical din sat trebuie inchis ca doctorul vine mai tot timpul beat, ori ca primaria are un primar care habar nu are cum sa gospodareaca banii comunei.
    Solutia este foarte simpla:
    -dati afara pe capete „profesorii” incompetenti
    -corelati materiile scolare cu cele pentru examen
    -schimbat sistemul de predare a materiilor
    Bineinteles ca aceasta situatie se intimpla la nivel national,iar ceva capete luminate dau vina pe copii ca ei ar fi vinovati ca rezultatele sint dezastruoase ci nu pe sistemul de invatamint care de fapt este o rusine, o plaga neagra pentru Romania.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura