Comunitate

Şcoli comasate şi posturi reduse în învăţământ

04 elevi

Nicoleta Popa

În judeţul Hunedoara, începând cu 1 septembrie, vor trebui reduse 280 de posturi din învăţământul preuniversitar. Vor fi vizaţi suplinitorii calificaţi şi necalificaţi, dar şi pensionarii, care deşi pot părăsi posturile, au rămas la catedră.
Pentru a nu-i lăsa pe profesori pe drumuri, inspectorul şcolar general, Alexandru Lăutaru, a decis comasarea mai multor şcoli din mediul urban. Astfel, în Hunedoara, elevii şi profesorii de la Şcoala nr.1, dar şi de la şcoala din Peştişu Mare, vor învăţa la unitatea nr. 6 din municipiu. Totodată, Şcoala nr. 5 va funcţiona de acum încolo la Colegiul Naţional Iancu de Hunedoara, iar Şcoala nr. 7 la Şcoala 8. Şi în cazul unităţilor şcolare nr. 9 şi nr. 10 s-a luat măsura comasării, astfel că, elevii şi dascălii de aici vor merge la Şcoala 12. Elevii cu afecţiuni grave, care învaţă la Orăştie şi Călan, vor fi mutaţi la Centrul de Pedagogie Curativă de la Simeria. În ceea ce priveşte Valea Jiului, elevii şi porfesorii de la Şcolile nr. 2 şi 3 din Petrila vor fi transferaţi la Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi”.

Conducere unică la trei licee din Deva
În Deva, Şcoala cu clasele I-VIII Octavian Goga va funcţiona în structura Grupului Şcolar de Arte şi Meserii „Ion Mincu”. Totodată, se urmăreşte înfiinţarea unui consorţiu, cu o conducere unică pentru Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”, liceele „Horea” şi „Traian”.
„În toamnă, am mai făcut o astfel de comasare la Vulcan. La Liceul „Mihai Viteazul” am anexat o şcoală generală. Sunt convins că va fi un anticurent, dar în acest moment, cred că este cea mai bună soluţie, mai ales că o dată cu finanţarea per elev s-ar putea să nu mai avem bani să-i plătim pe profesori, la şcolile fără efectiv. Încercăm să facem în aşa fel, încât să nu sufere nimeni. Mâine vom avea o întâlnire cu sindicatele, iar joi ne vom întâlni şi cu primarii şi directorii unităţilor şcolare din judeţ, pentru a le comunica şi a ne consulta cu ei în privinţa acestor măsuri”, a declarat Alexandru Lăutaru, inspectorul şcolar general.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura