Şcolarii hunedoreni chiulesc pe rupte

Cristina Ghenea

Cu toate măsurile drastice luate de către conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) împotriva chiulului de la orele de curs, elevii lipsesc în continuare masiv de la şcoală. În doar 15 zile, aceştia au strâns peste 100.000 de absenţe la nivelul judeţului.
Deşi închiderea porţilor unităţilor de învăţământ – începând cu ora 8 şi până la finele cursurilor – pare o măsură greu de combătut, iată că elevii reuşesc în continuare să tragă chiulul de la ore. Monitorizarea virtuală a absenţelor arată că în judeţul Hunedoara, între 15 şi 30 septembrie, s-au înregistrat nu mai puţin de 127.439 de absenţe. Iar asta, doar în rândul elevilor de gimnaziu şi liceu, fără să fie luaţi în calcul cei din clasele primare. Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Hunedoara, Raluca Iacobescu, majoritatea celor care nu trec pe la ore sunt de la liceu. Aceasta a mai adăugat că absenţele vor fi în continuare monitorizate, iar măsura „porţilor închise” va fi menţinută. De asemenea, chiulangiii vor fi căutaţi prin barurile şi restaurantele din zona şcolilor, de către echipe mixte formate din jandarmi şi poliţişti.

One thought on “Şcolarii hunedoreni chiulesc pe rupte

  • 19 octombrie 2011 la 14:14
    Legătură permanentă

    Hotii si securistii care au arondat gastile tiganesti conduc Romania!Niciodata nu von ajunge in U.E. din cauza asta si a degringoladei in firmele guvernamentale!Avasiloaie,Iasi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.