„Şcoală profesională” în Penitenciarul Bârcea Mare

24 iulie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Natalia Bumbac03 Penitenciar BARCEA

Penitenciarul Bârcea Mare a obţinut un proiect de finanţare din fonduri europene în valoare de 1.500.000 euro. Este un proiect desfăşurat în parteneriat cu Fundaţia „Mara”, sub denumirea „Libertate prin integrare”.
Banii primiţi sunt destinaţi pentru instruirea şi calificarea profesională a deţinuţilor dar şi pentru construirea unui corp de clădire pe teritoriul Penitenciarului, în care vor fi desfăşurate activităţile menţionate mai sus. Un număr de peste 700 de arestaţi vor putea să se califice pentru opt meserii, printre care mecanic auto, patiser, sau instalator.
În momentul de faţă, la Penitenciar sunt încarceraţi aproximativ 1.100 de deţinuţi. Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al instituţiei, inspector de poliţie Florin Berar, majoritatea deţinuţilor de la Penitenciar au de ispăşit pedepse sub cinci ani de detenţie. Printre aceştia sunt condamnaţi care au ispăşit o parte din pedeapsă într-o altă închisoare, iar pentru ultimii ani sunt aduşi aici. Prin proiectul pe care-l vom realiza, dorim să facilităm reintegrarea în societate a celor care şi-au ispăşit pedeapsa. Cursurile teoretice se vor ţine în clădirea care urmează a fi construită, iar practica se va face la atelierele Penitenciarului.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pieton accidentat mortal

În cursul zilei de ieri, la intersecţia dintre DN66 cu drumul judeţean spre Hunedoara, în zona localităţii Călan, un pieton...

Contestaţie respinsă ca nefondată

În cursul zilei de ieri, la Curtea de Apel Alba Iulia a fost judecată contestaţia făcută de Sergiu Neag şi...

Traficanţii de droguri, menţinuţi în arest

Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţia făcută de patru inculpaţi de trafic de droguri. Astfel, Marius Kramer, Dumitru...

Închide