ActualitatePolitica si administratie

Școala de vară „Sub semnul istoriei”, în județul Hunedoara

Ieri, a avut loc deschiderea oficială a Școlii de vară „Sub semnul istoriei”, des­fășurată de Academia Română, la Centrul de Dezvoltare Durabilă Țara Hațegului-Retezat din comuna General Berthelot.

Elevi străluciți
„Am avut bucuria de a participa la des­chiderea celei de-a treia ediții a Școlii de vară „Sub semnul istoriei”, un eveniment deosebit organizat în cadrul programului Academiei Române – În dialog cu tinerii. Pentru județul Hunedoara și pentru Țara Hațegului, este un privilegiu să găzduim acest eveniment dedicat tinerilor bursieri ai celui mai prestigios for academic din țara noastră. Salut inițiativa Academiei Române care continuă tradiția de a aduce în județul nostru elevi străluciți, dornici să descopere istoria națională și să exploreze frumusețile acestor locuri încărcate de vestigii ale ci­vi­lizației daco-romane”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Șansă
„Îl felicit pe președintele Academiei Române, acad. prof. dr. Ioan Aurel Pop, și pe prof. univ. dr. Ioan Bolovan pentru acest demers! Este esențial ca tot mai mulți tineri români să aibă șansa de a descoperi trecutul milenar al județului nostru și comorile științifice de pe acest teritoriu, care impre­sionează prin frumusețea peisajelor și ospitalitatea locuitorilor săi.
În numele Consiliului Județean Hunedoara, îi felicit pe toți cei care au gândit și inițiat acest proiect benefic pentru tânăra ge­ne­rație. Informația înseamnă cunoaștere, iar cunoașterea ne ajută să trăim frumos prezentul și să clădim un viitor sănătos. Ne ajută să nu ne uităm rădăcinile și ne în­deamnă să ne prețuim înaintașii, atât pe cei care au luptat cu arma în mână, cât și pe învățații care ne-au lăsat documente și mărturii de mare valoare.
Felicitări tuturor participanților și orga­ni­za­torilor!”, a adăugat șeful județului. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura