SCM Deva, în top la Masters-ul naţional de tenis

Ciprian Marinuţ

Tenismenele Raluca Ciufrilă (foto) şi Maria Orban, legitimate la SCM Deva, au impresionat la turneul „Masters naţional 2012”, la care au fost invitate cele mai bune opt junioare ale anului. Ciufrilă (15 ani) a reuşit rezultate valoroase la categoria 18 ani, iar Orban (15 ani) este în „careul de aşi” la grupa jucătoarelor de 16 ani.

La trântă cu experienţa
Lidera echipei devene, Raluca Ciufrilă, a fost invitată în turneul jucătoarelor de 18 ani, în condiţiile în care ea este cu trei ani mai mică decât limita de vârstă. Alegerea F.R. Tenis s-a bazat pe clasarea sportivei de la SCM Deva pe locul locul şase în clasamentul „Race” (un top în care punctează numai anumite turnee, de regulă, cele mai puternice n.r.) al categoriei 18 ani, graţie rezultatelor bune, înregistrate la turneele importante desfăşurate în 2012, la acest nivel de vârstă. Diferenţa de experienţă şi-a spus totuşi cuvântul, iar jucătoarea din Tg. Jiu, legitimată la SCM Deva, a fost învinsă, luni, 17 decembrie, în primul tur, de Cristina Ene (Sportul Studenţesc, 17 ani), deşi a câştigat primul set la zero. Astfel, după 6-0 în primul set, Raluca a cedat cu 5-7 în setul doi şi a pierdut meciul, fiind învinsă cu 3-6 în setul decisiv. Jucătoarea de la SCM Deva a evoluat ieri, după închiderea ediţiei, primul meci din turneul pentru locurile 5-8, cu Gabriela Talabă (Olimpia Bucureşti, 17 ani, poziţia 7 în ierarhia Race), iar azi, va disputa ultimul meci la acest turneu.

… şi valoarea
Maria Orban, situată pe locul patru în clasamentul Race de la 16 ani, a luat startul la această categorie de vârstă şi a ajuns în „careul de aşi”. Sportiva din Petroşani, legitimată la clubul devean, a trecut, luni, în primul tur cu scorul de 4-6, 6-3, 6-3 de Amalia Beksi, o altă petroşăneancă, legitimată la TC Pamira Bucureşti. În semifinale, Maria a pierdut, ieri, scor 5-7, 5-7, în faţa Cristinei Tudor de la LPS Constanţa, după un meci pe muchie de cuţit. Sportiva de la SCM Deva va juca azi partida pentru locurile 3-4, în compania jucătoarei Ilona Ghioroaie (Sportul Studenţesc, locul 2 în topul Race).
Turneele Masters se organizează pe parcursul a trei zile şi aliniază la start maximum opt participanţi. Sunt acceptaţi (invitaţi) primii şapte sportivi din clasamentul Race, pentru respectiva grupă de vârstă, plus un sportiv, convocat de antrenorul federal responsabil, care a obţinut rezultate deosebite în turneele internaţionale. Câştigătorii Mastersului Naţional Under 16 & Under 18 vor fi recompensaţi cu un „wild card” (invitaţie, n.r.) pe tabloul principal al unui turneu ITF Pro din 2013, iar finaliştii, cu un „wild card” în calificările unui turneu ITF Pro din 2013.

One thought on “SCM Deva, în top la Masters-ul naţional de tenis

  • 19 decembrie 2012 la 8:32
    Permalink

    Marinut…tot prost ai ramas!TC PAMIRA SIBIU nu TC PAMIRA BUCURESTI! Ziarist facut „la apelul bocancilor”!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare