Actualitate

Schior accidentat dus cu elicopterul la spital

Un bărbat de 33 de ani, din Uricani, care s-a accidentat, vineri după-amiază, în timp ce se afla la schi de tură în Masivul Retezat, a fost preluat şi transportat cu un elicopter SMURD la spital, victima suferind o dublă fractură, de tibie şi peroneu, la picior.

Incidentul a avut loc în timp ce turistul cobora de la Refugiul Bucura spre Cabana Genţiana. La un moment dat, în zona Lacului Pietrele, turistul a căzut pe un versant abrupt, rupându-şi un picior.

„În preajmă se afla un salvator montan care a intervenit imediat, a acordat primul ajutor, iar apoi a cerut sprijin prin staţie, solicitând intervenţia unui elicopter pentru preluarea rănitului. În zonă zăpada este mare, de peste 1,5 metri, şi s-ar fi întunecat până să ajungă acolo echipa de suport care plecase în ajutor de la Hunedoara”, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Victima a fost preluată cu un elicopter SMURD venit de la baza din Caransebeş, aparatul fiind dotat cu troliu şi targă pentru ridicarea răniţilor de la sol.

Salvamontiştii recomandă turiştilor să fie precauţi atunci când aleg să practice schiul de tură şi să anunţe la punctele Salvamont sau la cabane intenţia de a merge pe un traseu sau altul.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura