ActualitateFlash

Scandal monstru la conferința organizată de consilierii locali din Simeria. Acuzații de boicot, multă vorbărie, nici o decizie

Opt aleși locali din Simeria, de la PNL, USR și dintre cei dați afară din PSD au organizat, ieri, o conferință de presă. Toată lumea se aștepta ca subiectul acesteia să fie neplata salariilor celor de la Simprest­util, a „țiganilor” de acolo, așa cum i-a numit administratorul Sorin Iancu.

Salariații Simprestutil
De fapt, cei opt consilieri locali au vrut să facă o conferință în care să spună că ei nu s-au opus niciunui proiect de investiții din oraș, că doar primarul orașului Simeria este vinovat pentru ce se întâmplă rău în loca­li­tate. Planul aleșilor a fost, însă, zdruncinat după ce salariații de la Simprestutil, so­cie­tate aflată în subordinea Consiliului Local Simeria și-au făcut apariția în sală. Iar de aici a început scandalul. Mai era puțin și toți cei prezenți, fie ei ziariști, consilieri, salariați Simprestutil să se ia la bătaie. Da, iar con­silierul local PNL Emil Rîșteiu a acuzat pe unii ziariști (n.r.-inclusiv reporterul de la MESAGERUL HUNEDOREAN) că au venit să boi­coteze conferința. Nu era nevoie, domnule Rîșteiu să boicoteze nimeni, voi, consilierii care ați organizat conferința să dați din nou în primar, în loc să vedeți de lefurile celor de la Simprest, v-ați boicotat singuri.

I-a cărat țigle acasă
„Eu nu am nimic în frigider, mor de foame. Pe noi ne interesează dacă ne mai luăm banii? De trei luni avem răbdare”, a spus unul dintre angajații Simprestutil. „Adminis­tra­torul Iancu (n.r.-de la Simprestutil) m-a pus să-i duc țiglă acasă la el, în timpul pro­gramului de lucru la Simprestutil. Nici o cafea nu ne-a dat. Multe face domnul Iancu. De când a venit el la conducerea firmei nu ne luăm nici salariile, nici bonurile de masă”, a spus alt salariat al societății. „Ce ne in­te­re­sează pe noi că voi vă bateți pentru putere? Pe mine mă interesează să-mi iau banii”, a spus o angajată de la „Spații verzi”. Oamenii s-au plâns că de mai multe luni nu și-au primit salariile, iar aleșii prezenți au spus că primarul este de vină că nu plătește fac­turile.
Realitatea este că aleșii locali l-au votat pe Sorin Iancu în funcția de administrator al so­cietății Simprestutil, doar ei îl pot revoca din funcție, primarul nu are nici o treabă cu asta. Facturile de prestări servicii de la Simprest­util nu au fost depuse cum trebuie. De ex­emplu, factura de pe luna august a fost de­pusă la primărie în urmă cu 2 zile, iar plata
s-a făcut ieri. De unde se vede că primarul nu a ținut facturile în sertar.
Dar, problema consilierilor locali din Simeria nu este asta, că salariații nu-și iau lefurile. Nu, ei au treabă cu primarul. Că de ce face atâtea studii de fezabilitate, că de ce nu-i lasă pe muncitorii de la Simprestutil să pună pavele, sau că de ce pune în funcție edilul pe nu știu cine prin primărie. Iar pentru străzile sparte din oraș, tot edilul șef se face vinovat.
Cu alte cuvinte, aleșii nici usturoi nu au mân­cat, nici gura nu le miroase. (S. Popa)