Actualitate

Scandal monstru! Cine sunt moștenitorii care au pierdut o proprietate de 3 milioane din cauza unei pete de cerneală de pe TESTAMENT

Ghinion sau exigență din partea unui magistrat intransigent? Poate că puțin din fiecare, ar răspunde cel mai ghinionist cuplu, care a pier­dut o proprietate evaluată la câteva milioane de dolari.
Totul, din cauza unei pete de cer­neală scurse pe testament.

Cazul care a divizat Australia
Un magistrat din Australia a avut de judecat poate cel mai „special” caz din cariera sa. După o analiză în­delungă, el a decis că testamentul unui fost bancher, decedat la vârsta de 75 de ani, este lovit de nulitate din cauză că numele beneficiarilor era acoperit de o cerneală neagră că­zută pe document.
Howard Edwin Thomas a decedat în iulie 2021, dar, cu 10 ani înainte,
el le lăsase moștenire prietenilor
săi apro­piați Richard și Deborah Nightingale o proprietate evaluată la 3 milioane de dolari.
Totodată, scrie Business Insider, cuplul Nifghtingale fusese desem­nat administrator al averii banche­ru­lui, potrivit documentelor depuse la instanța din statul Victoria, Australia.
În 2011, bancherul Howard Thomas a întocmit un testament, întins pe trei pagini. Documentul original a rămas în posesia sa, dar la două luni după deces, actul a fost descoperit „într-o grămadă de hârtii murdare de pe masa din bucătărie”, notează presa locală.
Cei care au făcut descoperirea au fost avocații bancherului. Aceștia au constatat, însă, că numele benefi­ci­a­rilor „erau în mare parte ascunse de cerneală neagră aplicată manual la două clauze-cheie”.
„Presupunând că petele de pe tes­tament au fost făcute de de­funct, sunt convins din starea tes­ta­men­tului că defunctul a intențional să îl revoce. Petele șterg efectiv numele executorilor și beneficiarilor, lăsând testamentul fără elementele sale esențiale”, a precizat judecă­to­rul Steven Moore.
Mai departe, magistratul a explicat că, în opinia sa, petele au fost făcute chiar de bancherul Howard Thomas: „Deși abia se poate discerne nu­mele familiei Nightingale sub cer­nea­lă, efectul petelor este de natura redac­tărilor executate manual pe tex­tul dactilografiat al testamen­tului”.
Date fiind condițiile în care s-a păs­trat documentul, judecătorul Moore a decis să revoce testa­mentul în întregime.
Astfel, cum bancherul nu era căsătorit și nici nu avea urmași di­rec­ți, averea sa va fi distribuită ru­delor, conform legii de la Antipozi.
Cazul a apărut după ce un văr îndepărtat – și persoana care va moș­teni, acum, averea bancherului – a cerut instanței de judecată să constate că Howard Thomas a murit fără testament.