Scandal cu săbii în Colonia Petroşani

03-taiat-cu-sabia-img-20161019-wa0001Maximilian Gânju

Un bărbat a fost tăiat cu sabia, susţine acesta, în urma unui nou conflict între cele două grupări rivale care se răfuiesc în cartierul Colonie din Petroşani. Conflictul a escaladat în noaptea de marţi spre miercuri, în ciuda faptului că zona este patrulată intens de forţele de ordine de mai bine de o lună de zile.
Scandalul ar fi izbucnit după ce unul dintre combatanţi, aflat în arest la domiciliu, ar fi fost prins singur pe stradă de rivali şi bătut. Acesta susţine că se îndrepta către Staţia CFR, pentru că ar fi trebuit să meargă la un proces pe care-l are la Curtea de Apel Alba Iulia. A fost înconjurat de rivali şi atacat cu o sabie, iar în încercarea de a se apăra, a fost tăiat la mână. Imediat şi-a chemat amicii în ajutor şi ar fi plecat spre locuinţa celui care l-a atacat cu sabia pentru a-şi face dreptate.
„La ora 23:05, Poliţia municipiului Petroşani a fost sesizată telefonic (…) de către o femeie din localitate, că doi bărbaţi din municipiu (ambii aflaţi sub măsura arestului la domiciliu) se află la poarta casei sale, situată pe strada Aradului. Apelanta a solicitat sprijinul poliţiştilor, motivând că cei doi se află în conflict cu concubinul său, aflat în acel moment în locuinţă. În cel mai scurt timp, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie şi unul al jandarmeriei, însă la vederea forţelor de ordine, unul dintre cei reclamaţi, un tânăr în vârstă de 20 de ani, a părăsit în fugă zona, în timp ce celălalt petroşănean, în vârstă de 34 de ani, nu a fost identificat în zonă. Poliţiştii s-au deplasat la locuinţele celor două persoane reclamate, una dintre acestea, bărbatul în vârstă de 34 de ani, fiind găsit la domiciliu, în timp ce celălalt petroşănean, în vârstă de 20 de ani, nu a fost găsit iniţial la domiciliu. Acesta din urmă s-a prezentat la locuinţă în jurul orei 23:20 şi, întrucât prezenta o plagă tăiată la mâna dreaptă, a fost însoţit de poliţişti  la Spitalul de Urgenţă Petroşani, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. (…) În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de loviri sau alte violenţe, urmând ca partea vătămată să întregească probatoriul cauzei cu certificatul medico-legal de constatare a leziunilor suferite”, a declarat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Şi femeia care a alertat Poliţia a depus o plângere pentru ameninţare. Poliţiştii mai cer şi judecătorilor să-i aresteze preventiv pe cei doi tineri aflaţi în arest la domiciliu pentru că au încălcat restricţiile impuse de măsura preventivă. Între aceleaşi grupări a mai avut loc un scandal în noaptea de sâmbătă spre duminică, alţi doi tineri fiind reţinuţi şi duşi la instanţă cu propunere de arestare, însă, din lipsă de probe, judecătorii au fost nevoiţi să-i elibereze.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare